Vanliga orsaker till en separation

Vad kan vara mer underbart än att få flytta ihop med den man älskar? Möjligen att få flytta ifrån den man avskyr. Det som till en början är helt underbart kan sluta i en ren katastrof. Vissa personer är helt enkelt inte gjorda för att leva tillsammans. Vissa kanske är det, men är oförmögna att ta hjälp och måste av den anledningen separera från varandra.

Vi ska strax visa på lite hjälp som faktiskt kan underlätta ett förhållande. Men först så ska vi reda ut vad som kan förgifta en i övrigt sund relation, vad som kan få kärlek att förvandlas till bråk och vilka de vanligaste konflikterna faktiskt är:

  • Han städar aldrig: Du flyttar ihop med den du älskar - han flyttar ihop med sin morsa. Så ser det ut i många förhållanden idag. Mannen kommer hem från jobbet, kastar kläderna i en hög, sätter sig vid matbordet, äter, går och sätter sig i soffan och slår på en film. Från början så har man kanske överseende och till en början så kanske mannen också anstränger sig och hjälper till. I längden är detta ohållbart. Så klart.
  • En betalar allt. Trots att båda har bra jobb så är det alltid en som betalar -. trots att ni har två olika konton. Allt från kläder, mat, bensin och resor bekostas av den ena och den andra kan i sin tur lägga pengar på hög.
  • Svartsjuka: Var har du varit, vem har du varit med, vart ska du gå? Frågor som kan vara tecken på omtanke, men som i många fall handlar om svartsjuka. Svartsjuka kan förpesta vilket förhållande som helst. Går det från små frågor till ren inkvisition eller snokeri - läsande av meddelanden, krav om lösenord till Facebook och läsande av dagböcker - så är det dags att säga adjö. Där blir det bara värre.

Sök hjälp av en jurist inom familjerätt

Det finns några hjälpmedel som man kan använda sig av om man upplever problematik i förhållandet. Låt oss ge några råd:

  • Upprätta ett samboavtal. Låt en jurist inom familjerätt hjälpa er att upprätta ett samboavtal som säger tydligt om vad ert förhållande innebär rent ekonomiskt. vem äger vad, helt enkelt. En jurist inom familjerätt kan även hjälpa er att sätta upp tydliga regler vad gäller det ekonomiska - vad sägs om ett avtal som reglerar vem som egentligen ska betala vad? Lite överkurs kanske och kanske snarare en fråga för er bank - autogiro, gemensamma konton, sparande och så vidare. Men, en jurist inom familjerätt kan definitivt hjälpa er med en annan viktig sak. Vad händer med den andre om någon av er dör? Upprätta ett testamente och se till att din partner får ärva dig (om du önskar det, naturligtvis).
  • Städhjälp: Han är dålig på att städa och du vill/hinner inte städa. Det går att komma runt detta eviga dilemma och trätoämne. Hemstädning går att få med Rut-avdraget. Varför inte anlita en städfirma i Stockholm för hemstädning någon gång i veckan. Med rut kan ni dra av halva beloppet med ett tak på 25.000 kronor/år och per person. Du ska inte bli hans mamma, men du kan trots det underlätta ert gemensamma liv genom professionell städning.
  • Parterapi. De flesta som väljer att gå i parterapi skäms över detta. Gemensamt för de allra flesta är att de kommer stärkta ur alla dessa samtal. Ni får en chans att ventilera era åsikter, ni kan vidga perspektiven, ni lär er av varandra och få tips och alternativ om hur ni kan agera för att underlätta för varandra och slippa de bråk som normalt inträffar som ur tomma intet. Parterapi är värt att betala för.

På sajten https://www.familjerättstockholm.com kan du läsa mer om detta ämne.

12 Dec 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.