Blogg

Trappstädning i Västerås - viktigt för allas trivsel

10 nov 2021

För att alla boende ska trivas är det viktigt att det är rent och städat i trapphuset. För att inte de boende ska behöva städa själva kan man anlita någon för en trappstädning i Västerås.

Ni är flera som länge har varit så otroligt trötta på hur det ser ut i trapphuset. Ni bor åtta stycken familjer i ett hyreshus inne i stan. Städningen av trapphuset borde hyresvärden verkligen se över och ta hand om, men det händer liksom ingenting. Ni bestämmer er för att tillsammans skriva ett brev och ta upp detta problem. Ni får svar från er hyresvärd som lovar att bättra sig och ordna med någon som kan komma och ta hand om städningen av trapphuset. Redan veckan efter så händer det faktiskt. Det dyker upp en firma som städar och gör fint i hela trapphuset. Vilket lyft!

Städa trapphuset en gång i veckan

Att se till att det är rent och fräscht även i trapphuset är viktigt för det första intrycket. När det kommer gäster och besökare vill man inte behöva skämmas för hur ostädat och ofräscht det är. Men nu kan ni känna er stolta över er trappuppgång eftersom den kommer bli städad en gång varje vecka. Ännu oftare under vinterhalvåret. Ni trivs också bättre, ni som bor där, och kan sluta känna er äcklade över hur smutsigt och grisigt det är i trappen varje gång ni går där. Nu är det fritt från grus och smuts. Äntligen! Läs mer om trappstädning på denna hemsida: trappstädningvästerås.se

Rengöring av tak - så gör du

19 okt 2021

Rengöring av tak är något som varje villaägare i Sverige borde göra till en årlig rutin. De allt mildare vintrarna gör att alger, mossa och exempelvis lavar frodas på ett mer påtagligt sätt. Detta gör att fukt binds och att det i sin tur kan leda till fuktsprängning då temperaturen väl sjunker. Att rengöra taket minimerar risken för detta och ger ett tak med en längre livslängd.

Rengöring av tak handlar heller inte om något större projekt. Det tar några timmar och det kan delas in i två olika delar: borstning och rengöring med hjälp av algtvätt. Det senare hittar du i en vanlig bygghandel. Att rengöra taket gör att taket dels får en längre livslängd, men dels också en vackrare utstrålning.

Taket spelar en stor roll för hur ett hus upplevs och har man ett tak som är fullt av mossa, gröna lavar eller alger så kommer det också att rinna över på övriga bostaden. Det finns estetiska argument till varför en rengöring av tak bör göras, likväl som det finns ekonomiska.

Så rengör du ditt tak

Det första steget handlar om att ta bort allt som ligger på taket i form av grenar, skräp och exempelvis barr. Detta gör du av den enkla anledningen att dessa saker kommer att påverka avrinningen av vatten från taket. Om man inte tar bort dem - ja, då kan vattnet börja rinna på fel sätt och leda till kostsamma fuktskador. Här kan du använda en vanlig kvast och sopa bort allt ytligt skräp. Var även noga med att rengöra stuprör och detta av exakt samma skäl.

Steg nummer två innebär att du använder algtvätt. Algtvätt tar effektivt bort alla alger och allt annat organiskt från taket, men utöver det så ger det även impregnerande effekt - och därmed också ett ökat, framtida skydd. Läs alltid instruktionerna innan användning. Normalt så handlar det om att sprida ut medlet, sopa ut det och sedan spola av med en vanlig vattenslang.

Högtryckstvätt då? Många husägare faller för frestelsen i att ta fram denna effektiva maskin i samband med allehanda rengöring. Vad gäller taket så gör man emellertid bäst i att låta tvätten stå kvar i garaget. Använder man den på takpannor så kan man skada ytbeläggningen och dessutom så kan det höga trycket få pannorna att ge vika och spricka. Undvik!

Ta hjälp av en takläggare i Stockholm

Taket är, till skillnad från andra områden på en villa, farligt att vistas på. För att rengöra ett tak så måste man sätta säkerheten i första rummet. Prio ett är att se till att det finns säkerhetslinor och att dessa är förankrade på ett säkert sätt. Ett fall kan innebära livsfara och det bör alltid tänkas både och och två gånger innan man ger sig upp på taket - i synnerhet då rengöring, som sagt, kommer att inkludera vatten och att det kan bli halt.

Man kan alltid anlita professionell hjälp och låta en takläggare i Stockholm sköta jobbet med rengöring. En takläggare i Stockholm har vanan och en annan fördel med detta beslut är att man också får en professionell översikt. Hur ser ditt tak ut egentligen? Kommer någonting att behöva göras i framtiden - och hur ser den estimerade livslängden ut? Genom att låta en professionell takläggare i Stockholm göra en besiktning i samband med rengöring av taket så kan man som husägare börja planera för framtiden och lägga undan en buffert för ett framtida byta av tak.

Göteborgs skinande rena trappstädning

30 jul 2021

Är du nybliven fastighetsägare i Göteborg? Vill du anlita någon som tar hand om trappstädningen? Det är en klok tanke, för trapphuset är första intrycket i huset och blir lätt smutsigt.

Känslan av att äga ett flerfamiljshus i Göteborg kan vara svindlande och härlig på en och samma gång. Plötsligt är det du som ska se till att allt fungerar för de boende. Och hemmet är ju som alla vet, din borg. Troligen vill du att huset ska vara välmående och att allt ska vara rent och snyggt från fasad och ända ner i tvättstugan.

Då är trapphuset en av de viktigaste delarna. Ett parti i huset som är det första man ser som besökare, när man kommer in genom porten. Och även en del av huset som till och med kan vara förknippad med skaderisk, om den inte hålls torr och ren. Du behöver alltså satsa på en trappstädning i Göteborg som är av högsta och mest skinande rena klass. Trappstädning av högsta klass

Visst vill du ha en trappstädning av högsta klass? Men vad är det egentligen, och vad krävs av dig för att få det? Självklart ska du anlita en firma som är mycket duktiga på vad de gör. Och du kan lätt märka skillnaden mellan den bästa och den som är mindre bra. Men du måste även ge rätt förutsättningar för att städningen ska bli bra och hålla länge. Hela och rena ytskikt, samt boende som tar hänsyn, krävs för bästa trapphusstädningen!

En trivsam miljö för alla

8 maj 2021

Man blir minst sagt trött när man kommer hem från jobbet och ser gårdagens disk som står och väntar. Det finns inget att skylla på heller, tiden fanns men den tiden ville vi lägga på annat.

Att bo med den man älskar är fantastiskt, men kan även vara väldigt jobbigt. Utöver den starka kärleken man delar, delar man även allt annat. Som till exempel hur man retar gallfeber på varandra. Oftast drar man jämnt, men det finns en del saker som kan få en att börja bråka. Till exempel hur städningen ska skötas, man tycker att man städar, men den andra är inte nöjd. Eller så känns det som om man hela tiden går och städar efter den andra. Bättre lösningar än såhär måste finnas.

Tid för varandra

Kärlek behöver inte börja med bråk och inte alla förhållanden har gräl. Även fast det såklart inte är fel att man bråkar, men finns det saker man kan göra för att undvika tjafs så bör man göra det. Är till exempel städningen något ni båda avskyr? Lämna då bort den. Ni kan få en komplett hemstädning i Stockholm. Det finns bra städbolag som gärna ställer upp och städar i ert hem. De gör det helt efter era önskemål. Vill ni endast att de ska ta ett rum gör de det. Nu slipper ni tjafsa om vem som ska städa och att det inte blir rent nog. För med deras hjälp kommer ni bli nöjda, de kommer inte lämna hemmet innan det är skinande rent.

Utför trappstädning för en välkomnande miljö

17 dec 2020

Trapphuset är minst lika viktigt som resten av huset när det kommer till städning. Om det inte städas blir det snabbt en plats där smuts samlas som både sliter och ger ett tråkigt intryck.

Ett trapphus bör städas regelbundet på olika vis för att hålla det rent, snyggt och även för att minska på eventuellt slitage. Smuts, grus och annat sliter gärna på både golv och annan interiör om det får ligga för länge. Trapphus bör hållas rena och fräscha både för de som bor i byggnaden men såväl även för de besökare som kommer dit. Det skapar en välkomnande atmosfär om det är rent och städat i trapphuset. Hyr in ett företag som kommer och utför just er trappstädning i Malmö, om ni vill ha en bevarad trivsel i huset.

Bevara husets originalskick

Hur utförs då en vanlig trappstädning? Det kan innehålla en del olika sorters städning beroende på hur stort det är, hur många våningar och om det finns någon hiss i fastigheten eller inte. Åker de flesta boende hiss så blir inte trapporna lika smutsiga men då blir hissen istället ett område som behöver rengöras ofta. Grus och sten samlas gärna och kan orsaka repor och liknande på golv, vilket gör att man behöver sopa och göra rent dessa minst en gång i veckan. Detta för att behålla skicket på interiören. Många lägenhetshus har flera hundra år på nacken, vilket gör att man kanske vill bevara den känsla som kommer med huset.

Använd personalen på bästa sätt

17 nov 2020

Städning är en av alla arbetsmoment som ingår i vardagen på ett kontor. Det är viktigt att man använder sin personal på bästa sätt och därför är det många som istället anlitar ett städbolag.

Utbildning, kompetens och erfarenhet är hårdvaluta på arbetsmarknaden. Vid lönesättning använder man sig av en mängd variabler där dessa tre är mycket viktiga. Och på de flesta arbetsplatser finns det anställda som är så pass viktiga att arbetet mer eller mindre faller om de tas bort. På grund av det är det mycket viktigt att man använder sin personal till det den är bäst på och anlitar andra företag till det som personalen är överkvalificerad för. Som städning till exempel.

Proffs inom sitt gebit

Dagens städfirmor använder sig av personal som är proffs inom sitt område. Det innebär inte bara att man som städare är speciellt kunnig och lämpad utan även att man har alla de utbildningar som idag krävs. Exempelvis så finns det en mängd olika städmaskiner där många medför utbildningar för att kunna användas. Men det gäller även rengöringsmedel och hur man städar på olika typer av platser.

Det är skillnad på butiksstädning, hemstädning och kontorsstädning. För att inte tala om byggstädning och industristädning. Inom yrket behöver man därför vara kunnig om alla arbetsmoment och även hur man specificerar dessa moment inom det område man är. Som kund är det en trygghet att anlita ett städbolag eftersom man då får personal som arbetar snabbt och korrekt med uppdragets utförande. Lär dig mer om kontorstädning på denna hemsida: http://www.kontorsstadningstockholm.nu/ 

Viktigt med rent omkring sig

10 sep 2020

Att ha rent och snyggt runt omkring sig är inte bara trevligt utan det finns en mängd andra fördelar också. Men vad ska man göra om man inte hinner städa själv? Finns det någon som man kan anlita?

Det finns läror inom andlighet, psykologi och inredning som säger att ett rörigt hem skapar dåligt mående. Även om hemmet inte är fullt av saker så kan de saker som finns skapa stress om de ligger på fel plats. Kanske är det för att oreda någon gång behöver redas upp. Därför ser man oreda som ett arbete som måste utföras någon dag. Men det är inte bara röra som kan skapa stress utan även smuts. När ett hem är nystädat så brukar det kännas lättare att andas. En avkoppling infinner sig i kropp och sinne. Men ett rent hem kan även vara nödvändigt för en god hälsa. Vid undersökningar har man upptäckt att ytor som sällan rengörs i kök och badrum kan innehålla bakterier som framkallar sjukdomar. De som har problem med andning eller allergier brukar därför behöva rena hem för att må bra.

Spara på tiden

Tiden under en vecka kan kännas för kort. Det finns många som lägger in städning i sitt schema, men det är också den punkten som lätt kan få stryka på foten om annat kommer upp. Har man ett arbete, familj, vänner, aktiviteter och samtidigt behöver få loss tid för vila så kan tiden bli för knapp. Istället för att försöka pussla med timmar och minuter så kan man bestämma sig för att ta hjälp där det går. Därför är det idag många som anlitar företag för att sköta om hemstädningen i bostaden. Vad kan vara trevligare än att komma hem på fredagen och hålla fredagsmyset i en helt nystädad bostad?

Städare till uthyrning

Eftersom många använder sig av städfirmor i sina hem så kan man börja med att fråga grannarna vilket företag de använder. Om man kan välja någon som ändå är i närheten för städning så kan det vara enklare att också själv få en tid. Men annars är det lätt att hitta en passande firma genom en enkel sökning på internet. Oftast har firmorna mallar för olika åtgärder och kvadratmeter. Det brukar därför vara lätt att snabbt få en prisuppgift för vad det kan kosta. Glöm inte heller att städning i hemmet faller under RUT-avdraget för lägre pris. Läs mer om hur en städfirma kan hjälpa dig på denna sida: https://www.städfirmaigöteborg.se

Var kan man hitta hjälp med garagestädning?

8 jul 2020

Hur ska vi få tid till att städa garaget? Vad ska jag använda för att göra rent golvet egentligen? Ett företag som jobbar med garagestädning i Stockholm kan hjälpa dig med alla dina frågor.

Att städa garaget brukar inte tillhöra de uppgifter som står högst upp på prioriteringslistan varken för företag eller bostadsrättsföreningar. Det blir lätt en uppgift som skjuts upp för att sedan allt för sällan eller aldrig bli av, samtidigt som ett ständigt dåligt samvete över detta gnager hos fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningsordföranden. Genom att anlita ett företag som jobbar med garagestädning kan du se till att detta blir professionell utfört samtidigt som dina anställda eller medlemmar i bostadsrättsföreningen kan ägna sig åt andra uppgifter.

Ökar trygghet och ger ett bättre intryck

Ofta är det just i garaget som vår upplevelse av en plats börjar. Många svenskar är bilburna och tar sig till gallerier eller andra fastigheter i städerna med bil och väljer då att parkera inne i ett garage. Ett välstädat garage, där man dessutom gått igenom och sett till så att exempelvis all belysning fungerar som den ska, ger ett bra första intryck. Det inger en trygghet för kunden eller besökaren att kunna lämna sin bil i ett väl omhändertaget garage. Är garaget dessutom en del av en galleria eller liknande så ökar det även chansen för att kunden kommer att vilja komma tillbaka till platsen.

Rätt utrustning för rätt underlag

Att använda rätt typ av rengöringsmedel för underlaget är viktigt för ett bra slutresultat och kan dessutom ge ett resultat som håller längre. Detta till skillnad från om man använder medel som inte är anpassade för underlaget. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att det inte bara är golvet som behöver rengöras. Ibland behöver även väggar och pelare eller liknande göras rent och en professionell firma som jobbar med garagestädning i Stockholm har all utrustning som krävs även för detta. Garagestädning i Stockholm bör utföras med viss regelbundenhet. Det gör bland annat att man undviker att golvbrunnar sätts igen eller att underlaget slits onödigt mycket på grund av bristande underhåll. Ett professionellt garagestädningsföretag kan tala om vad som är det bästa för just ditt garage. Kanske behöver det städas oftare på vintern än på sommaren? Eller så är det tvärtom. Låt en professionell firma ta en titt på ditt garage och bedöma vad som är bäst utifrån era förutsättningar - och slipp det dåliga samvetet över att det aldrig blir gjort. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.garagestädningstockholm.se

När städat och fint blir din lyx i tillvaron

30 jun 2020

Känner du dig trött och sliten på fredag när du kommer hem från jobbet? Skulle du vilja ha det rent och snyggt hemma? Vill du ha det lika snyggt på kontoret på måndag morgon när veckan börjar?

Du sträcker på dig på måndag morgon och vet att veckan har startat. Du minns hur det var förr innan ni anlitat en städfirma - tungt, tråkigt och stundtals lite olustigt. Det är numera ingen ansträngning att gå till jobbet. Du vet att på kontoret är det rent och snyggt. Fruktkorgarna är framme och det är bara att sätta igång med dagens uppgifter. På lätta fötter gör du dig klar för en ny vecka. När du stänger dörren till ditt hem har du bestämt dig; idag skriver även du ett avtal med en städfirma. Varje dag när du slutar jobbet och beger dig hemåt kommer du att mötas av ett fint och rent hem. Medan du villande går till T-banan börjar du så smått fundera på vad du skulle kunna få utöver ordinarie städning. Livet leker. Det känns befriande och lättsamt. Som att ett ok lyfts från dina axlar. Att aldrig mer behöva snabba dig hem för att städa inför en date, fest eller tillställning. Det är frihet.

Vad en städfirma kan erbjuda dig

En städfirma har så mycket att erbjuda dig. Förr kanske det bara var städning men idag finns det mer på repertoaren. Utöver den vanliga vecko- eller dagstädningen finns det andra tjänster att åtnjuta. Dels storstädning närhelst det passar dig; kanske tycker du att det är lämpligt vid storhelger eller inför något som ska firas. Dels tjänster som du kanske inte i första hand förknippar med städning; vad sägs om strykning av kläder, sänglinne eller gardiner? Det stannar inte där. Tvätt kan beställas efter behov eller som ett återkommande inslag och - kanske det mest överraskande - likaså färsk frukt. Tänk dig en stor härlig fruktkorg en gång i veckan!

Ytterligare lite extra

Vill du ha maten du handlat online hämtad och inburen så kan det gå att beställa. Se till att fylla i RUT- avdrag så att priset bara blir hälften av det ursprungliga. Kanske vill du beställa städning av garaget eller trapporna i din fastighet, för att inte tala om flyttstädning. Kort sagt behöver du bara arbeta med det du älskar och är bra på, så sköter experterna städningen som de är bra på. Städfirmor levererar service med livskvalitet.

Hjälpare i nöden

18 jun 2020

När man flyttar är det inte tre saker som behöver fixas utan snarare trehundra. Alla flyttar inte många gånger under livet. För andra är det en sorgligt välbekant företeelse. Hur blir man effektiv?

De flesta, fast kanske inte alla, har varit med om en flytt. Bostäder blir för trånga eller för stora. Man hittar arbete, studier eller livslånga kärlekar i Lerum, Mölndal eller i Hjällbo istället för Eriksbo. Anledningarna är lika många som individerna. Ibland är det trevliga orsaker, andra gånger inte lika roligt - men flytten ska ändå ske. Du flyttar till nästa uppgång på Sandeslätt eller till nästa världsdel, du flyttar ensam eller med hela din familj. Alla flyttar kräver sina egna och unika lösningar. Men alla flyttar innehåller exakt samma moment. Planering sägs vara a och o i sammanhanget, men sanningen är att oavsett hur mycket du planerar kommer du ändå iväg. Planering är det som underlättar mest bara!

Hur ska man tänka vid planering?

Planering handlar både om hur du ska prioritera de olika momenten och vad som kan göras långt i förväg samt vad som måste fixas samma dag som flytt ska ske. Planering betyder också att tidigt inse att du ändå kommer att sluta med sjutton papperskassar märkta “diverse” - i bästa fall. Det är okej, så är det för alla. Det finns annat du kan göra för att underlätta för dig själv. Glöm aldrig det mest grundläggande! Adressändring, anmäla avslut av elabonnemang, tidningsprenumerationer och bredband på den gamla adressen och nyanmälan i nya hemmet. Du vill inte påbörja ditt nya hemliv utan el! En annan grundläggande regel är att du behöver mindre saker än du tror. Så fort du bestämt en framtida flytt kan du börja packa ner saker du sällan använder. Finservis och julgardiner, böcker och leksaker. Angående det sistnämnda måste leksaker packas med eventuella barn utom synhåll, eftersom de annars kommer att få en oväntad renässans som favoritsak.

Flytt som tillfälle

En bostadsflytt är alltid en nystart på sitt sätt. Byte av miljö är givet - från utsikt över spårvagnsspåret i Kålltorp till en älvglimt från vardagsrumsfönstret. En justering av ägodelar är oftast välkommet då man glatt upptäcker gammalt men användbart i bohaget. Dessutom får man tillfälle att slänga, sälja samt lämna allt man inte ens längre vill kännas vid på second-hand. En flytt kan också betyda ett slut på en relation och början på en annan - kanske med dig själv. Njut av erfarenheten! Funderar du på att flytta? Då tipsar vi dig att kolla in denna sida: https://vsflyttbyran.se/

Hur man putsar fönster för bästa resultat

10 jun 2020

Det kan vara svårt att få sina fönster riktigt rena. Hur ska man egentligen göra för att putsa fönster och få bäst resultat, utan ränder och smutsiga fläckar som inte vill försvinna?

Det är när solen lyser in som mest som vi ser hur smutsiga och fläckiga våra fönster verkligen är. Under den tid på året som det är mörkare så bryr vi oss inte om ifall fönstren är smutsiga eller inte, det syns i varje fall inte lika påtagligt som under resten av året. Rena fönster är en härlig känsla men det är inte alltid så himla lätt att få fönstren rena och fläckfria. Vissa fläckar sitter som berget och många upplever att det blir ränder kvar efter att man har putsat. Men misströsta inte, det finns en del knep och tips för hur man kan få sina fönster skinande rena igen.

Hyr in en städfirma för fönsterputs

Om man tycker det är knivigt att putsa sina fönster själv av en eller annan anledning så kan en städfirma vara ett alternativ. Många har ont i kroppen och kanske inte kan stå med sträckta armar och putsa sina fönster. En städfirma utför ofta fönsterputs som tillval vid städning och de brukar vara väldigt duktiga på det också. De har både vanan och erfarenheten av det och kan sitta på både ett och två knep för hur det ska bli så rent och fint som möjligt. Men om man däremot vill göra sin fönsterputsning själv så finns det ett par knep man kan ha i åtanke innan man sätter igång.

Tips för att få rena fönster

Med bara några enkla steg kan man få skinande fönster, det är inte särskilt svårt heller. Börja med att se till att alltid använda rena trasor till fönsterputsningen. Det kan vara smuts eller skräp på dessa annars som smutsar ned fönstren eller till och med repar dem. Använd ljummet vatten i en hink med några droppar diskmedel i. Blöt hela fönstret och skrubba ordentligt för att få väck fläckar som sitter extra hårt. Använd sedan en fönsterskrapa för att få bort vattnet och skurmedlet. Det är viktigt att komma ihåg när man putsar sina fönster och drar med skrapan fram och tillbaka, att inte stanna halvvägs eller i mitten av fönstret. Då blir det lätt ränder eller fläckar och dessa vill man ju verkligen undvika. Med lite tålamod och träning fixar du det lätt!

Så enkelt kan du rengöra persienner och lamellgardiner

5 maj 2020

Så enkelt kan du rengöra persienner och lamellgardiner. Lamellgardiner har blivit en allt vanligare lösning i våra hem det är lätt att förstå varför. En lamellgardin är ett perfekt solskydd som dessutom är diskret; man kan enkelt välja att dra in- eller ut efter behov och det har dessutom en utmärkt isolerförmåga. Du får hela tiden en skönt och behagligt klimat inomhus - detta även under de varmaste sommardagarna.

Men, lamellgardiner har lite speciell skötsel i samband med rengöring. Det första steget är att man kontrollerar vilket typ av material de är tillverkade av. Vissa går att tvätta för hand - andra kommer att gå sönder av detta.

En lamellgardin har alltid en skyddande yta som ska vara intakt för att full effekt ska kunna ges. Om denna yta skadas så kommer dina gardiner att förlora funktionalitet och inte alls ge samma skydd mot solen. Dessutom blir de fulare. Rådet är därför att först och främst klargöra med återförsäljaren om vilket material gardinen består av - och sedermera vilket tillvägagångssätt vid rengöring som ska användas.

Det andra rådet är följande: ta det lite lugnt. Du behöver inte tvätta och rengöra lamellgardiner så himla ofta. Det räcker långt med att damma av dem med jämna mellanrum. Varje tvätt och rengöring kommer att minska livslängden. De blir snyggare, men de tappar också funktionalitet.

Så här gör du rent dina lamellgardiner

Om du har lamellgardiner som går att tvätt för hand så börjar du med att frigöra varje lamell från överliggaren. Därefter tar du bort både bottenkedja och tyngd och rullar ihop lamellen till en boll. Fäst den sedan med hjälp av ett gummiband och lägg den i en tvättpåse. Efter detta så fyller du en balja med vatten - som inte ska vara varmare än 30 grader - och häller på lite icke-syntetiskt tvättmedel. Skölj av med kallt vatten och häng tillbaka lamellerna på plats i överliggaren; se till att fästa tyngd och bottenkedja. Lägg gärna något skydd för golvet också. Nu ska lamellgardinen hänga och torka.

Om du däremot har gardiner som inte kan tvättas för hand så kan du rengöra väven genom att fylla en balja med vatten - aldrig över 30 grader, återigen - och fylla på med lite icke-syntetiskt tvättmedel av en flytande karaktär. Här ska du använda dig av en mjuk borste alternativt en svamp och rengöra varje lamell utan att ta bort dem från överliggaren. Lite pillrigt, men det går om man bara hittar rätt teknik. Tryck inte för hårt vara - det skadar ytan.

Lättare att rengöra persienner

Persienner är det solskydd som är mest förekommande i våra hem. Detta då det ofta handlar om ett val som redan finns där - bor man i en lägenhet så är det ofta så att persiennerna redan finns och då fortsätter man använda dessa. Persienner är bra - inget tal om annat - då det kommer till att stänga ute sol. Men, de har även nackdelar. Dels så ser man inte ut om de är nedfällda och dels så går de sönder ganska lätt.

Som en tredje nackdel så samlar de på sig extremt mycket damm och smuts som sedan lägger sig som en hinna över fönstren och därigenom förstör ljusinsläppet. Har man persienner så måste man vara medveten om att dessa måste rengöras och detta med ganska jämna mellanrum.

Lyckligtvis så finns ett knep som fungerar väldigt bra - oavsett vilket material persiennen i fråga är tillverkad i: nämligen bomullshandskar. Ta på dig ett par bomullshandskar - eller ett par strumpor av samma material - och doppa fingrarna i lite vatten med diskmedel i. Dra därefter - försiktigt - fingret längs med varje lamell och upprepa detta till hela persiennen är rengjord. Enkelt, effektivt och väldigt billigt. Handskarna - eller strumporna - är det bara att tvätta och använda nästa gång du ska rengöra dina persienner.

Tecken på att dina fönster behöver putsas

26 apr 2020

Man behöver kunna se ut genom sina fönster, eller hur? När solen lyser in och alla fläckar och damm syns väl, då vet man att det är dags att göra någonting åt saken. Kika vidare nedan för tips.

Om det var längesedan som man gav sina fönster i bostaden en rejäl tvätt och puts, så behöver det med all säkerhet göras omgående. Fönster är en del av husets alla delar som behöver en storrengöring i alla fall två gånger om året, men egentligen oftare än så. De är hårt utsatta av både sol, regn, snö och annan smuts som kommer i kontakt med dem under årets gång. Barn som kladdar på fönstren är inte heller helt ovanligt, och det är ju inte särskilt snyggt med stora handavtryck på fönstren eller hur? När vet man då egentligen när fönstren behöver putsas?

När ljuset inte längre kommer in

Tecken på att ens fönster behöver putsas är när ljusinsläppet inte längre är som det brukar vara. Man kan ibland riktigt se hur mycket ljusare det blir om man tar en storstädning av fönstren. Det bildas olika beläggningar med smuts, fett och annat på ens fönster som gör att dagsljuset har svårt att tränga in ordentligt. För att ge dina fönster och hemmets alla rum ett lyft bör man se till att putsa dessa så ofta som man ser att det behövs. Om barnen har kladdat med fingrar på fönstret kanske man kan putsa av detta med en gång istället för att vänta till nästa stora fönsterputs-omgång?

Rena fönster ger längre hållbarhet på dem

Rena och fräscha fönster ger ett bättre intryck och en ökad trivsel för de som bor i bostaden, men även för de som eventuellt kommer att komma på besök. Det ser bättre ut med tvättade fönster, det ger ett bättre första intryck för alla som kommer. Om man inte ser till att hålla ordning på sina fönster och ge dem en tvätt ett par gånger om året, så sliter man onödigt mycket på sina fönster. Det är alltså inte bara på grund av det rent estetiska som man ska tvätta sina fönster utan även för deras hållbarhet. Fönster som inte underhålls kommer därför inte att hålla lika länge som om man tog hand om dem ordentligt. Ta hand om era fönster och se till att de är rena och fräscha, för allas skull. Vi rekommenderar att läsa mer på denna webbsajt: https://www.fönsterputssödradalarna.se

Städfirma med ordning

22 apr 2020

För er som fortfarande söker efter den perfekta städfirman kommer här lite tips om vad man ska se efter - och se upp med! Vad kan vi förvänta oss och hur fungerar det? Rätt val ger bra stämning.

Det kan tyckas som en upprepning, och det kanske det också är, men det är fortfarande lika sant. Städning och rätt städning är väsentligt och viktigt både för miljö i rent fysisk mening och mentalt. Antingen det gäller ett trapphus eller kontorslokaler eller annan fastighetsstädning stämmer detta påstående. Utan korrekt och tillräcklig städning blir det otrivsamt för människor som vistas i en lokal. Det kvittar om det handlar om ett trapphus där människor bara vistas några minuter åt gången. Smutsigt och skräpigt signalerar vantrivsel ändå. På arbetsplatsen är det än värre. Där personer vistas hela arbetsdagar ska de inte behöva jobba tillsammans med dammtussar och kaffespill.

Städning inför fastighetsvisning

Som fastighetsägare vill man gärna att besökande och boende ska uppfatta byggnaden det handlar om på ett positivt sätt. Föreställ er fasan hos en person som kommer på intervju för en tjänst och möts av ett fikarum fullt av disk, husdjur i form av dammråttor och kaffefläckar på skrivborden. Skulle ni vilja jobba där? Daglig rengöring är ett måste på arbetsplatsen och främjar arbetslust och arbetsglädje. En helt annan situation kan vara när man som mäklare ska ha en husvisning. Huset får gärna vara hur stökigt och smutsigt som helst till vardags men inför visningen måste det verkligen skina. Om husägaren inte har förmåga eller tillfälle att ordna detta behöver situationen lösas. En annan, eller en tredje, situation är att du äger en hyresfastighet. Ingen vill ha en lägenhet där trapphuset stinker av diverse onämnbara odörer och där skräp ansamlats. Så enkelt är det. utan ordentlig och organiserad städning fungerar inte samhället alls och det är viktigt att anlita rätt städfirma.

Seriös städning kräver seriöst städföretag

Inte utan anledning ska man som fastighetsägare lägga sig vinn om att anlita ett företag som det fungerar att ha en långsiktig affärsrelation med. Delvis kan nog en vink om seriositeten finnas i hur många års erfarenhet firman har. Annat som är viktigt att få veta och notera är hur det ser ut med löner, arbetstider och utbildning för de anställda i företaget. Verkar firman ha rätt kapacitet och kontinuitet och kan du vara hyfsat säker på att den finns kvar om fem eller tio år? Lite förberedelse sparar mycket efterarbete! Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.städningsolna.nu

Hjälp med städningen hemma

11 apr 2020

Troligen är det så att en del människor tycker så mycket om att göra rent, att man gör det till sitt arbete. Men vad kan man erbjuda som städbolag och hur ser ett kontrakt på hemstädning ut?

Att ha det rent och snyggt omkring sig är nog något som de flesta, om inte alla, vill ha. Det är precis som om livet blir lite lättare när det inte ligger damm och smuts runt omkring, eller att man behöver slå sig fram för att komma runt i bostaden. Vill man ha hjälp med rengöring i hemmet så vill man också få det av någon som drivs av att vilja hjälpa andra att få rena och väldoftande hem att komma hem till. Städning är precis som alla andra sysslor och yrken. En del kan koka soppa på en spik och en del kan kämpa i timmar utan att lyckas komma någon vart. De som arbetar som städare tillhör dem som skapar magi av ett rengöringsmedel och en trasa. Så har man möjlighet så är det väl värt att ta den hjälp som finns när det gäller hemstädning.

En diger meny

När man bestämt sig för att man vill anlita ett städbolag så brukar man börja med att bjuda hem dem för att de ska kunna hur hemmet ser ut och diskutera vilka behov man har och vad man vill ha utfört. På menyn finns det vanligaste inom städning som dammsugning, våttorkning av golv och dammtorkning. Även toalett och handfat brukar rengöras. Men efter det är det olika vad man önskar, och man kan även välja att lägga upp ett schema där man kanske varannan gång gör något och varannan gång något annat. Som rengöring av badkar eller dusch, eller mikrovågsugn, ugn och spis. På menyn finns allt som man själv brukar städa och även det man inte brukar städa. Så det är upp till vilken önskan man har.

Hur man skriver ett städavtal

Det är klokt att ta första mötet i hemmet så städbolaget kan bedöma vad som ska städas och hur lång tid det kan ta. Om man vill så kan man sedan skriva ett kontrakt som specificerar hur ofta hemmet ska städas och när. Vad man vill ska ingå och om det är något som man kanske vill lägga in varannan eller var tredje gång, till exempel. Där avtalas även vem som står för rengöringsmedel och verktyg som dammsugare.

← Äldre inlägg

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.