Blogg

Anlita effektiv städhjälp

21 sep 2019

När man anlitar ett städföretag för man hjälp med allt mellan himmel och jord. Det är helt upp till dig som kund vad du behöver hjälp med. Kanske behöver du hjälp med en punkt insats eller kanske en återkommande abonnemangsstädning. Det är endast fantasin som sätter gränsen.

Kanske finns inte tiden i ett pressat vardagsschema för en bra städning. 

Seriös bransch

Städbranschen har med all rätt fått ett bra rykte på senare år. Borta är de tidigare problemen med svartarbete, dåliga avtal och löner. Nu är det en välmående bransch som är hårt reglerad med korrekta försäkringar och välutbildad personal. Det finns noggranna rutiner för koder och nycklar och checklistor för en perfekt städning. 

Man är garanterad att städningen kommer blir via garantier och så klart finns helförsäkring om olyckan skulle vara framme. Städbolagen i Sverige omsätter årligen många miljarder kronor.

Så vad väntar du på? Anlita städhjälp!

RUT-avdrag populärt

I och med att staten sjösatte det omåttligt populära RUT-avdraget för skattelättnader för hushållsnära tjänster har det blivit vanligt för vanliga svenskar att få hjälp med tjänster i hemmet. I RUT ingår tjänster som till exempel städning, tvätt och fönsterputsning. Avdraget innebär att man kan få upp till 50 % avdrag på arbetskostnaden. Taket för vad man kan få tillbaka är 25 000 kronor per person och år för personer mellan 18-65. För seniorer över 65 år är summan 50 000 kronor person och år. Det vanligaste numera är att summan efter avdraget blir synlig direkt på fakturan och all admin med skatteverkat sköts helt av firman. 

Hur går det till?

Det bästa sättet är att söka på internet eller välja någon aktör som du blivit tipsad om av någon du litar på. Ett tips är att ta in offerter från flera bolag och jämför. Är du osäker kan du söka efter kundbetyg och recensioner på nätet. Var noga med att så noga som möjligt specificera vad som ska städas och hur ofta. Självklart måste städfirman få veta hur stort ditt boende är för att kunna planera och få en korrekt offertförslag. 

Sedan bokas ett hembesök in där städfirman går igenom vad som ska göras. Många företag erbjuder så kallad abonnemangsstädning som innebär återkommande städning. Då blir det såklart ett mer förmånligt pris. Det är du som kund som bestämmer när städningen ska ske och om det ska ske när du är hemma eller ej. Du får garantier att städningen ska ske som avtalat, annars åtgärdas detta omgående utan kostnad.

Så städar du bort mögel

20 sep 2019

Så städar du bort mögel på bästa sätt. Mögel är en svamp som trivs utmärkt i lite fuktigare förhållanden och det gör att du - liksom många andra - kan se angrepp lite varstans i din tvättstuga, längs kakel och fogar i duschen samt på olika textilier i badrummet. Maskiner såsom exempelvis tvättmaskin och torktumlare är heller inte förskonade från angrepp.

Vi tänkte visa hur du kan bli av med mögel i ditt hem och hur du med hjälp av olika knep kan få en fräsch bostad igen - en bostad som dessutom är hälsosam. Mögel är nämligen inte enbart förfulande. Nej, det handlar även om en hälsoaspekt: andas man in mögel tillräckligt länge så kan man bli sjuk, utveckla astma eller drabbas hårdare av olika allergier. Det finns således ingen anledning till att vänta. Hugg in och bli av med möglet en gång för alla.

Mögelsanering av vägg och tak

Så här gör du för att bli av med mögel

Det finns olika sätt att bli av med mögel och den stora frågan är var angreppet visat sig. Olika ytor och områden kräver nämligen olika metoder och vi tänkte visa på några av dessa här nedan.

  • Mögel i duschen. Du ser svartmögel i duschen och du ser att exempelvis kakel och de tidigare vita fogarna nu är alldeles svartprickiga. Det du ska göra nu är att fylla en sprayflaska med ättika och vatten och börja spruta över de områden där möglet finns. Låt det dra i någon minut innan du tar en borste och gnuggar bort allt. För fogarna - som kan vara lite svårare att komma åt - så kan du använda dig av en tandborste. Ta gärna en mjukare modell då fogarna annars kan skadas.
  • Mögel på badrumsmattan. Att en badrumsmatta drabbas av mögelangrepp är en direkt följd av den väta och den fukt som hela tiden florera på- och runt mattan i fråga. Det behöver inte innebära att du slänger mattan så fort den fått några fläckar. Nej, bättre är att strössla lite bakpulver över den och låta det dra i en halvtimme innan du suger upp pulvret med din dammsugare. För bästa effekt så låter du pulvret dra över natten; då absorberas garanterat allt mögel bort.
  • Badkaret. Du kanske dels ser spår av mögel och dels olika smuts- och kalkavlagringar längs kanten. Grapefrukt är perfekt för att få bort all typ av smuts. Skär en grapefrukt i två delar, strössla lite salt över och gnugga längs badkarskanten. Det blir garanterat rent och en ljuvlig doft av citrus får du som en liten bonus på köpet.
  • Klinkersgolv. Har du klinkergolv som drabbats av ett mögelangrepp så kan citronsyra göra det fint igen. Detta på ett både effektivt och ytterst miljövänligt sätt. Citronsyra är dessutom - till skillnad mot exempelvis klorin - också väldigt skonsamt mot dina andningsvägar. Det bör alla barnfamiljer tänka på. Hur får du rent då? Ja, du häller en påse citronsyra - som finns i din lokala livsmedelsbutik - i en hink med 1.5 liter varmt vatten. Därefter så blötlägger du golvet med en mopp och låter det dra en stund innan du sköljer. Det senare momentet kan behöva upprepas flera gånger. Finns det ett minus med citronsyra så är det att det lätt fastnar och att man behöver skölja det betydligt fler gånger än vad andra mögelmedel har behov av. Å andra sidan så är citronsyra något som både ger bättre effekt och som är rakt igenom miljövänligt också; två saker som verkligen sjunger den här metodens lovsång. Lycka till!

Läs mer om städning på sajten https://www.flyttstädningmalmö.biz

När man inte klarar att städa själv

26 jun 2019

Många människor klarar eller hinner inte städa som de känner att de borde. Det ger ständigt dåligt samvete. Ett dåligt städat boende eller kontorslokal är en grogrund för bakterier som i sin tur kan skapa sjukdomar och allergier. Det ger också en trist och ofräsch känsla.

När det gäller på kontoren som idag ofta är öppet landskap är städningen avgörande för trivsel och hälsan. När det gäller företag som tar emot kunder kan det vara avgörande med ett respektabelt kontor. 

Många tar hjälp av vänner och familj med städningen. Men det är inte alltid att det går att lösa. Ett bra tips är att ta hjälp av en professionell städare för att få ett rent hem utan att lyfta ett finger.

Städhjälp ger tid över till annat

Tänk så mycket tid och kraft man skulle få över om man slapp städa. Mer och mer människor gör just detta, ta in hjälp med städningen för att ha tid med viktigare saker i livet. Anledningarna är många. Vissa orkar helt enkelt inte på grund av fysiska besvär, medan andra inte känner att tiden räcker till. Arbetet, familjen, barnen, aktiviteter och tid för vila går före.

Man kan få hjälp med all städning i hemmet eller på kontoret. Det går att boka in så kallade abonnemangsstädning som innebär att en städare städar varje eller varannan vecka på bestämda dagar. Det går också att boka in punktinsatser och få det städat inför eller efter fester och högtider. 

RUT-avdraget hjälper till 

Städning ingår i statens satsning på ekonomisk stöttning vid hushållsnära tjänster. Man får i enlighet med RUT hela 50 procent billigare faktura efter avslutad städning. Man får dra av mellan 25-50 000 per år och person beroende på ålder. För personer mellan 18-65 är taket för rabatten 25 000 kr och för senioerer över 65 år är summan 50 000 kr.

En stark bransch

Städindustrin har ökat lavinartat de senaste åren och omsätter årligen över 8 miljarder kronor. I och med RUT har många företag kunnat växa och få god lönsamhet. Tidigare var det mestadels rika personer som hade råd att anlita städhjälp. Idag räknar man med att 1 miljon svenskar anlitar städfirmor för hemstädninegen. Det har också gjort städbranschen mer seriös och företagen har kollektivavtal och bra villkor för de som är anställda.

Söker du städhjälp för att få hemmet rent? Besök denna sida och läs mer om hur det går till och boka in en provstädning: https://anettesallservice.se.

Tvätta fönster lätt med rätt skrapa

27 maj 2019

När det är dags för att tvätta fönster (och det är det ju alltid, eller hur) är det ingen idé att spilla tid på att gno utan att veta hur man gör för att det ska bli bra. Det tar lång tid och man spiller sin tid på något som man kanske hellre lägger på trevligare saker. Gör man det inte på ett effektivt sätt tar det onödigt lång tid. Så hur är det effektivaste sättet att tvätta fönster?

Mest effektiva sättet tvätta fönster

Egentligen är det inte medlen som avgör hur rena de blir utan det är redskapen som gör fönster rena. Vad man använder för redskap när man tvättar fönster och använder rengöringsmedel är inte avgörande för hur rena de blir eller hur snabbt det går att tvätta dem. Däremot är det fönsterskrapan som är avgörande för hur rena fönster ska bli, eller för hur snabbt det går att få dem rena. Det är fönsterskrapan som avgör hur rena de blir och hur snabbt det går att få dem rena. Har du skaffat dig en fönsterskrapa som både har en mjuk svamp på ena sidan och en gummiskrapa på den andra sidan, så går det otroligt snabbt att tvätta fönster. Och så blir de rena också.

Anlita hemstädning för fönstertvätt

Eller så kan man anlita en städfirma som gör fönstertvätten åt en. Då går det både snabbt och dina fönster blir effektivt rena. Det gäller att hitta rätt städfirma för att veta att dina fönster verkligen blir rena. Så hur hittar man det då? Det gäller att veta vad man ska leta efter. En städfirma som du ska kunna lita på bör ha goa referenser. Om du inte bryr dig om hur resultatet blir kan man ju alltid anlita vem som helst. Däremot om du vll ha städtjänster av hög kvalitet bör du ta reda på så mycket som du kan om städfirman.

Hitta städfirma i Sundbyberg

Gör du det slipper du bli besviken. Du vet väl om att du kan dra av som mest 30 procent på Rut-avdraget? Och att du kan dra av så mycket som upp till 75.000 kronor per år och per person? Det gör att du kan anlita många städtjänster för den summan innan du har nått maximi gränsen för vad man får dra av. På så sätt lönar det sig verkligen att anlita städtjänste. Att dra av på Rut-avdraget är att utnyttja det som alla redan betalar via den allmänna skattsedeln. Så om du vill hitta en städfirma som du kan anlita rent allmänt för fönstertvätt bör du googla "hemstädning Sundbyberg", om det är där du önskar dig städningen, vill säga.

När du har smutsigt hemma

27 apr 2019

Vare sig man tycker om att städa eller ej så är det ett nödvändigt ont. Det blir snabbt smutsigt och hemmet känns ofräscht. Det ökar också risken att bli sjuk. Och har man allergier eller husdjur är det än viktigare.

Många i dagens stressiga samhälle känner att de inte har tiden att städa och lider av dålgit samvete. Man prioriterar annat som famlijen eller intressen. Andra klarar inte av att städa på grund av fysiska eller psykiska hinder.

Lösningen stavas städhjälp, och är väldigt smidigt och skönt. Det finns många fördelar med att få hjälp med städningen. Antingen vid behov eller kontinuerlig städning.

Här är några fördelar:

Proffsigt utförd städning – Det är inte bara tråkigt och fysiskt ansträngande att städa hemmet. Det är alltid att det blir perfekt städat heller. När man tar hjälp av professionell städhjälp vet man att städningen blir korrekt uför enligt konstens alla regler. Det kommer helt enkelt blir skinande rent, varje gång. Handen på hjärtat kanske man själv slarvar lite när man städar. En städfirma använder effektiva metoder och redskap för bästa resultat.  

Få tid över till annat – Städning tar tid och det vanligaste är att man städar på helgerna då man ju borde umgås med familj och vänner. När man tar hjälp med städningen får man just det. Tid över till annat. Helt plötsligt kan man få tid åt barnen, hobbyn eller träning.

Använd RUT-avdraget – Självklart kostar det pengar. Men då städhjälp räknas till hushållsnära tjänster och då kan man dra av 30 procent av arbetskostnaden. Man behöver vara 18 år gammal och skriven i Sverige. Maximalt kan man få 50 000 kr per person och år. Är man 2 vuxna blir det alltså dubbelt.

På dina villkor – Det är väldigt flexibelt att anlita städhjälp. Man kan få städning vid speciella tillfällen som högtider, fester eller vid flyttar. Man kanske behöver geundlig städning några gånger per år för att sedan ta över själv. Eller så kan man boka upp kontinuerlig veckostädning eller till exempel varannan vecka. Man kan välja fasta dagar och även låta städningen ske när man gör annat. Man kan begära att det är samma städare vid varje städtillfälle för trygghetens skull. Städfirmor har säkra rutiner för nyckelhantering och portkoder och är alltid försäkrade.

Lönsamt – Det tar lång tid att städa ett hem grundligt, och om man tänker så är det inte så dyrt. Om man då även använder avdrag för RUT är det mycket ekonomiskt fördelaktigt.

Du som är städare – så bör du flyttstäda

12 apr 2019

Om du arbetar som städare är det många saker som du bör göra innan du är helt klar med städningen. Det lättaste är om man tänker att allt ska rengöras innan man är klar med en bostad. Allt ska få ett tag med regöringsredskapen; väggar, golv och tak, samt fönster. Och allt däremellan. Det kan dock vara lite svårt att veta var man ska börja. Därför kommer här en städlista för alla som ska flyttstäda.

Så städar du i alla rum

I alla rum bör du börja med att dammsuga alla väggar, tak och golv för att få bort allt damm. Efter det bör man rengöra alla garderober, skåp och lådor förutsatt att de är tömda, både in- och utvändigt. Sedan bör man rengöra alla fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar. Rengör sedan golv, golvlister, väggkontakter, dörrar och dörrkarmar, fönsterbrädor, elementen, och alla målade ytor. Till sist bör du rengöra alla  belysningsarmaturer. Efter det bör du vara klar med sovrum, eventuella arbetsrum och vardagsrum.

Detta bör du rengöra i kök och badrum

I köket bör du rengöra bänkar och skärbräda i köket. Sedan måste du rengöra alla vitvaror i köket såsom kyl, sval, frys, spis och diskmaskin in- och utvändigt. Vitvarorna måste vara tömda och avfrostade. Rengör sedan köksfläkten, inklusive filtret. I badrummet bör du rengöra toastol och handfat och badkar, under badkar, golvbrunnar och ventiler och duschställ. Dessutom bör du rengöra tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Om städfirman har kommit överens med kunden om att det ska ingå städning av balkong, garage och förråd, bör dessa sopas, torkas rena och tömmas. Annars är det inget som bör ingå i en vanlig flyttstädning.

Vikten av miljövänliga rengöringsmedel

Det är mycket viktigt att använda sig av miljövänliga rengöringsmedel. Allt som vi använder när vi rengör och städar, åker med smutsvattnet ut i naturen tillbaka. Och där bryts det inte ner i naturen om det inte är ett miljövänligt rengöringsmedel – det är det som det innebär att det är miljövänligt; nedbrytbart i naturen. Att då vara med att hälla ut gifter i naturen är inte okej, särskilt som vi vet att det håller på att bli ohållbart. Vi måste alla bidra till att klimatet inte förändras mer och att hålla naturen så ren som det bara går. Det gäller att tänka på många olika saker som städfirma. I Stockholm finns det närmare 1.500 städfirmor att välja mellan som alla kan flyttstäda. Då gäller det att vara duktig i konkurrensen. Läs om en som är det och erbjuder flyttstädning i Sollentuna.

Så blir du av med möglet

6 apr 2019

Har du hittat mögel i din bostad? Då bör du ta itu med det så fort som möjligt. Om du har drababts av astma, lungsjukdomar eller ihållande hosta, då kan du ha drabbats av mögel i ditt hus. Det är svårt att på egen hand upptäcka mögel. Det kan lukta fuktigt och unket. Har man vistats i den miljön mycket – vilket man gör om man bor i den lukten, upptäcker man det inte, förrän man kanske har varit borta ur den och sedan kommer hem. Då har man vant sig vid andra lukter och känner plötsligt hur annorlunda det luktar i sitt hus.

Andra mögelsorter luktar inte men syns

Visst mögel luktar inte. Då blir det nästan omöjligt att hitta möglet. Ser man svarta prickar på väggen, golvet eller något ställe som har blivit angripet i eitt hus, då kan det vara mögel, men helt på det säkra kan du blir först om du anlitar en mögelsaneringsfirma som kommer och inspekterar det eventuella angripna stället. Det först en mögelsaneringsfirma gör är att komma ut och fastställa att det är mögel. Sedan bygger de luftslussar som skyddar omgivningen mot själva saneringen. När man väl börjar riva i möglet, kan mögelsporer spridas med luften. I så fall kan det hända att möglet bara flyttar från det ena stället till det andra.

Anlita mögelsaneringsfirma kan gå på försäkring

Har man ett hus som har drabbats av mögel i sitt hus och behöver anlita en mögelsaneringsfirma kan man kontrollera med sitt försäkringsbolag om man kan få ersättning för mögelsaneringen. Det kan ingå i vissa husförsäkringar (märk väl inte hemförsäkringar, utan en husförsäkring). Om du har tecknat en bra husförsäkring kan det ingå saneringar av olika slag.

Vissa saneringsfirmor har effektiva redskap

En del saneringsfirmor har effektiva redskap. Då har de en bil, eller paketbil med sina rengöringsmedel och slangar som gör att det blir effektivt att spruta på med rengöringsmedel där det behövs som mest. Mögel kan ju få fäste precis var som helst i ett hus; på vinden, i källaren, i själva husstommen och många andra ställen. På många sätt går det att motverka att mögel kan få fäste i ens hus. Det handlar då om att se till så att det alltid är torrt och rent, att ha en miljö som inte ger grogrund för mögel att leva och växa. Mögel behöver organiskt material och fukt för att kunna rota sig, och då är det bästa att se till att det inte finns fukt i närheten av jord, cement, trä, tegel eller puts.

Lättare att hålla rent ett nyslipat golv

28 mar 2019

Tycker du att det är svårt att städa trägolven därhemma? Att hålla efter ett trägolv kräver en del arbete; framför allt måste man dagligen se till att få bort dammpartiklar och gruskorn så att de inte trampas ner i golvet och gör att det slits i onödan. Dammsugning minst en gång i veckan, och en daglig översyn med sopborste är att rekommendera för den som vill att golvet ska se fint ut länge.

När golven blivit för slitna blir de svårare att städa, och de blir mindre motståndskraftiga. Då måste de slipas om. Och även om en golvslipning är ett stort projekt så blir golven verkligen som nya igen efter en golvslipning och blir lättare att hålla efter. Inga fler slipspår där det fastnar damm, grus och annat. Man kan dessutom välja en ytbehandling som gör golvet både motståndskraftigt och lättstädat, till exempel hårdvaxolja.

Golvslipning i Stockholm

I Stockholm är det lätt att få hjälp med golvslipning, och golvslipare i Stockholm använder sig av modern utrustning som garanterar dammfri golvslipning. Där golvslipning tidigare var ett projekt som i princip krävde att man täckte över alla tyger och föremål i hela bostaden, behöver man idag inte göra mer än att rensa undan på det golv som ska slipas. Golvslipningen blir helt dammfri, eftersom en slang kopplas från golvslipmaskinen till en specialdammsugare, som också står i rummet. Det är ett helt tätt system som garanterar att inget damm hamnar på det nyslipade golvet eller någon annanstans i bostaden.

Ytbehandling direkt

Eftersom inget damm landar på det nyslipade golvet, eller virvlar runt i luften, kan golvsliparen ytbehandla golvet direkt efter slipningen. Tidigare har man efter slipning varit tvungen att vänta åtminstone ett par dygn, innan man ytbehandlar golvet, eftersom damm annars fastnar i lacket, vaxet eller oljan och gör ytbehandlingen ful. Numera är det bara att dra på ytbehandlingen direkt.

Finare golv och lättare städning

När ett golv är nyslipat och ytbehandlat är det också lättare att hålla rent. För det första ser man smutsen tydligare och man kan göra punktinsatser för att ta bort grus och damm. Dessutom finns inga ojämnheter i golvet, så det är lätt att få bort all smuts. Slutligen är moderna ytbehandlingar smutsavvisande vilket gör att smuts inte lika lätt lägger sig på golvet och fastnar. Sammantaget blir en golvslipning inte bara ett lyft för golvet utan även ett lyft för dig som brukar städa hemma och tycker att det är svårt och jobbigt att hålla efter ett trägolv.

Är ditt golv slitet, ring ett företag som erbjuder golvslipning i Stockholm och be om en offert. Eftersom både slipning och ytbehandling kan klaras av, blir priset för en golvslipning med ROT-avdraget sällan mer än ett par tusen kronor. Ett billigt pris för att få ett finare golv och lättare städning.

Mer om golvslipning: https://www.golvslipningstockholm.biz/

Så lär du dig städa effektivt

12 mar 2019

Det är många som flyttar hemifrån som kanske inte har lärt sig att städa. Har det alltid varit någon annan som har städat där hemma, kan det bli så att man aldrig lär sig det. Inte förrän man själv flyttar hemifrån. Då kan det blir rena rama chocken – åtminstone för dem som kommer och hälsar på. Hur många mammor har inte städat hemma hos sina barn? Man måste inte be sin mamma komma och städa hemma hos en. Det går att lära sig städa på egen hand. Här ger vi några tips på hur du kan lära dig städa hemma hos dig.

Youtube

På Youtube, finns ju det mesta, så även när det kommer till att städa hemma. På Youtube finns det hundratals filmer med praktiska tips på hur du kan städa där hemma. Det är filmer som handlar om allt möjligt mellan himmel och jord om hur man kan städa badrum, kök, hur du kan städa miljövänligt och så vidare.

Fråga familjemedlem eller vänner

Vill man inte titta på Youtube kan man alltid fråga kära familjen om hur man gör. Eller kompisarna. Alla har sina egna knep och tips på hur man bör göra. Är man ung och kanske har gått ut gymnasiet och kanske är studietrött, kanske man hellre vill jobba än att gå vidare till universitetet eller någon annanstans för att plugga. Då kan man passa på att ta ett jobb. Har man endast gymnasieutbildning är det svårt att få kvalificerade jobb. Ofta gfår man nöja sig med ett praktiskt och enklare jobb. I många enklare jobb, som till exempel om man vill jobba på biograf, på hotell, i en livsmedelaffär eller liknande, ingår det ofta att man behöver städa på jobbet. Sitter man i kassan på biografen kan man behöva städa upp efter biobesökarna. Då kan det finnas pop-cornrester, papper och liknande som man som kassörska behöver städa upp. Då är det bra om man kan städa – alla kan ju inte det.

Fråga proffsen

Du kan alltid fråga sådana som arbetar med städning om hur de gör och vad man bör tänka på när man städar. Hur lär man sig att se om det är smutsigt i ett rum? Vilka medel och vilka slags trasor ska man använda? Man bör till exempel inte ta en fuktig trasa på dator och TV-skärmar. Där ska man använda en micro-fiberduk och torka bort damm. Använder man då vatten på datorskärmen kan man förstöra den känsliga skärmen. Dessutom, om du är över 18 år, kan du alltid anlita ett städföretag som kommer hem till dig i Solna och städar hemma hos dig. När du ser dem "in action", lär du dig av proffsen.

Mobil telefonväxel ett lyft för städfirman

10 mar 2019

En telefonväxel är ett bra sätt för ett företag att bli mer tillgängligt, och för ett företag som vill kunna ta emot många uppdrag utan att låta kunden få en upptagetton i luren är det en förutsättning. Med en telefonväxel får kunden svar direkt, och kan välja att antingen bli uppringd senare eller att vänta kvar och få hjälp när en telefonist blir ledig.

De senaste åren har det även blivit allt vanligare med molnbaserade telefonväxlar, som ger möjlighet att koppla upp sig mot firmans växel även när man inte befinner sig på kontoret. En sådan lösning kallas mobil växel och använder sig av IP-telefoni, vilket innebär att samtalen kopplas via internet i stället för via telefonnätet. En mobil växel gör det möjligt för ett företag att knyta samman medarbetarna med varandra och med kunderna på ett helt nytt sätt.

Perfekt med mobil växel för en städfirma

För en städfirma, där de anställda ofta är ute på uppdrag, kan en mobil växel bli ett riktigt lyft. I stället för att behöva ringa upp de anställda enskilt kan an med en mobil växel skicka meddelanden till alla medarbetare, till utvalda grupper och så vidare. Medarbetarna själva kan ange sin status, om de har städuppdrag som pågår eller har avslutats, om de behöver påfyllning av material eller annat.

Det fina är dessutom att de kan koppla upp sig med den egna mobilen, via en app där de kan se en lista på uppdrag, sina medarbetares status, om någon är sjuk och behöver ersättas och så vidare. De kan chatta, skicka meddelanden, ta emot samtal och ringa, och de kan ställa in från vilket nummer samtalet ska ske, antingen det privata numret, företagets nummer eller något annat.

Gratis samtal inom företaget

Alla samtal, meddelanden och chattar som sker internt inom företaget blir gratis, eftersom kommunikationen sker över internet. Den enda kostnaden för den interna kommunikationen blir alltså den fasta kostnaden för växeln, vilket gör det betydligt lättare att ha kontroll över kostnaderna för kommunikation. Samtal till kunder kan även den ske till mycket låga kostnader. Tjänsten kan också skalas upp och ner, i takt med att företaget utvecklas och behoven av kommunikation ökar eller minskar.

Säkrare kommunikation, fler uppdrag

Sammantaget blir en mobil växel själva hjärtat i ett företags kommunikation, och för ett företag i städbranschen ökar möjligheterna att kommunicera både internt och gentemot kunder. Inga fler problem med missade samtal eller kunder som tappas bort i kommunikationen, vilket i sin tur innebär fler kunder och inkomster. Människor idag förväntar sig ett snabbt och professionellt bemötande när de behöver anlita en servicetjänst som städning, och med en mobil växel kan en städfirma möta detta krav.

Mer om moderna telefonväxlar finns att läsa på https://www.wx3.se.

Varför inte arbeta med städning för ett fastighetsbolag?

6 mar 2019

Visste du att du kan arbeta med städning för ett välkänt fastighetsbolag? HSB är ett välkänt fastighetsbolag med fastighetsbestånd i hela Sverige. HSB har ett dotterbolag, som erbjuder alla slags olika tjänster med bland annat olika former av städning, såsom hemstädning, storstädning, flyttstädning, men även enbart för fönstertvätt, kontorsstädning, klottersanering och säljer förbrukningsmaterial samtidigt. Det är ett städbpolag med många strängar på sin lyra, om man så säger. Arbetar du för ett sådant bolag, kan du arbeta med olika slags tjänster med andra ord.

Så varierad kan din arbetsdag vara

Arbetar du med städning som erbjuder olika slags städning kan du komma arbeta med allt från hemstädning, hos privatpersoner ena dagen, och med flyttstädning den andra. En annan dag kan du komma att arbeta med städning av ett företags kontor, eller med garagestädning. Du kan arbeta med balkongstädning den tredje dagen, eller enbart med golvvård. När du arbetar med golvvård lär du dig de olika materialen och hur de fungerar. Du lär dig de olika ytbehandlingsmedel som gör golvet finare och mer hållbart. En annan dag kanske du arbetar med mattvätt eller kanske utomhus med att sanera klotter.

Du rör dig över hela Stockholm

HSB:s dotterbolag som arbetar med städning arbetar i hela Stockholm, vilket innebär att du kommer att röra dig över hela Stockholm. Arbetar du hos privatpersoner får du ta dig ut till deras bostad. När du rör dig i deras bostad får du respektera deras privata egendom och skriva på sekretessavtal som gör att du inte får yppa information om deras egendom eller om de saker som du får reda på om deras privatliv. För kunderna är det mycket viktigt att deras personuppgifter inte röjs för en tredje person. De måste kunna lita på dem som de släpper in i sin bostad. Arbetar du på kontor är det samma sak även där. Råkar man se eller höra något som kan uppfattas som känslig företagsinformation får man inte heller då röja de uppgifterna till någon annan, inte mer än det som är viktigt för själva städningen.

Städningen äger inte bara rum för HSB

Även om städbolaget är ett städbolag inom fastighetsbolaget HSB, är det inte bara kunder för HSB, som du kommer att städa för. Deras utbud sträcker sig för alla slags kunder, både för privata kunder och för olika slags företag med det mesta som har med städning, förbrukningsmaterial, fönstertvätt, fasader och kontor att göra. Här kan du läsa mer om dem: stockholmstädning.se.

Städa effektivare

24 feb 2019

Ingen av oss kommer undan städningen, oavsett det handlar om det egna hemmet eller på kontoret. Det är få som tycker det är roligt och det är ofta tidskrävande och känns i rygg och armar efter ett tag.

Även om fler och fler använder sig olika former av städhjälp och staten har gjort sitt genom ROT-avdraget där 30% av arbetskostnaden dras direkt på fakturan. (Maximalt värde är 50 000kr per år) Men långt ifrån alla har såklart råd med denna lyx. 

Hygienfaktorn

Men där det vistas många människor är det viktigt med hygienen för där det är smutsigt frodas en massa bakterier som kan ge upphov till sjukdomar och ohälsa. Har man allergier, barn och husdjur och barn är ett ännu viktigare.

Sedan har det mer och mer omtalade problemen med miljön, det är inte bara att använda kemikalier som tidigare att få bort smutsen längre. Det finns idag mer och mer miljövänliga alternativ på marknaden och de värsta miljöbovarna är förbjudna.

Hur kan man göra städningen effektivare?

Ett smidigt och bra sätt att göra städningen effektivare är att använda sig av den moderna tekniken i form av en effektiv och miljövänlig städmaskin av något slag. Idag finns det ett brett utbud av städmaskiner för att underlätta och få ett betydligt bättre slutresultat.

En ren och fräsch lokal ger ökad trivsel och minskar risken för ohälsa och allergier. Tidsintervallen är viktig och om man inte städar för sällan blir städningen lättare och går snabbare att genomföra. Dammsugarna till exempel är idag mycket mer effektiva än tidigare och det finns många effektiva filter för att rena utluften och göra det renare.  

Städmaskiner för olika ändamål

När det gäller större golvytor på till exempel skolor och arbetsplatser behöver man kraftiga städmaskiner för att hålla rent. Då finns det möjlighet att använda sig av effektiva städmaskiner som kan skura, polera och damsuga effektivt och smidigt. Det är fysiskt tungt och tidskrävande att genomföra golvvård för hand. Slutresultatet med en modern städmaskin är överlägset om man jämför med tradiotionella metoder.

Man behöver heller inte en massa miljöfarliga och illaluktande kemikalier för att få det rent och fräscht. Med ny teknik finns det även maskiner som inte använder sig av kemikalier alls, utan endast använder sig av vanligt kranvatten.

Det finns det också varianter som även kan polera upp glansen i golven. Sedan har utvecklingen hos dammsugare gått framåt, och är oerhört effektiva med olika superfilter som gör det extra rent. 

 

Ren lägenhet inför försäljningen

19 feb 2019

När lägenheten ska säljas finns det mycket man måste ordna. Först och främst måste man träffa en mäklare för ett personligt möte. Där får mäklaren se lägenheten som ska säljas och diskutera fram en prisidé på utgångspris. Sedan planeras fotografering och visningar in.

För att det ska bli bra bilder i prospekt och på mäklarens hemsida måste man se till att lägenheten är ren och fräsch. Vissa anlitar till och med en inredningsdesigner för att attrahera köpare och få ett högre pris.

Var noga med städningen innan visning

När allt är klart för visning måste man göra boendet så fint som möjligt. Ett smutsigt och rörigt intryck på visningen är inte att rekommendera. Först och främst måste man plocka bort sina personliga ägodelar. Det kan handla om personliga porträtt eller semesterbilder med mera.

Sedan måste det städa väldigt noggrant. Allt från dammsugning och skura golven till dammtorkning och putsa fönstren. Det är ett tidskrävande och tungt arbete, detta i en tid när man bara vill sälja och köpa ett nytt boende.

Ta hjälp med visningsstädningen

Fler och fler tar hjälp av ett städproffs för visningsstädning i Stockholm. Det är inte bara skönt att slippa städa själv, det kommer garanterat att ge ett betydligt bättre resultat. Och glöm inte att det går att använda RUT-avdrag vid städningen inför visningen. Det innebär att 50% av arbetskostnaden dras av direkt på fakturan. Inget pappersarbete krävs alltså från kunden.

När man bokar en grundlig visningsstädning hos en seriös och kunnig städfirma så utgår de från vilka behoven är. Därefter genomförs en grundlig städning innehållande dammsugning och  dammtorkning av samtliga rum. Sedan städas badrum och toaletter och köket.

Kök och badrum viktigt

Badrummet är ett viktigt rum. Alla kommer att besöka badrummet på visningarna. Där måste det vara extra rent och får absolut inte lukta annat än rent. En dålig lukt kan vara tecken på fuktskador och mögel och kommer garanterat att skrämma bort köparen. 

Beroende på hur smutsigt det är tas vitvaror ut och rengöras bakom. Spis, spisfläkten och diskbänken får sig en rejäl omgång. Något många glömmer innan en visning är fönstren. Det är vanligt att folk på en visning går fram till just fönstren och tittar på utsikten. Ett smutsigt fönster ger inget bra intryck. Låt städfirman ta hand om det, och få nyputsade fönster. Det gör mycket för helhetsintrycket! 

Ett tips inför visningen är att ställa fram fräscha blommor och lite värmeljus.

Så städar du effektivt trapphuset

4 feb 2019

Det är inte alla gånger som man råkar ut för att städa ett helt trapphus. Och många som ska göra det kan tycka att det är ett jättestort projekt att sätta igång med en trapphusstädning. Men det är inte så svårt elelr tungt om du bara för det på rätt sätt. Här går vi igenom hur du kan göra utan att det tar hela dagen.

Trapphusstädning en gång i veckan

Varje vecka bör man dammsuga entrén och den matta som oftast brukar ligga i entrén. Sedan kan du dammsuga översta våningen. Gå sedan med dammsugare och dammsug planen var för sig och gå ner för trappstegen ett för ett och dammsug dem var för sig. Sedan kan du ta en mopp med en avtagbar golvmopp. Spruta på en blandning med vatten och rengöringsmedel och börja moppa högst upp i trapphuset. Gå sedan på samma sätt ner för trapporna och moppa golven i planen och trapporna.

Trapphusstädning en gång i månaden

En gång månaden bör man, förutom att dammsuga, och moppa planen och trappstegen, även göra rent större delar av trapphuset. Börja alltid när du städar, uppifrån och ner. Börja rengöra det som är högst upp, till exempel fönster. Du kan då börja med att torka rent fönsterbrädor, dörrar och ledstänger med en trasa och rengöringsmedel. Dammsug sedan planen och varje trappsteg skilt för sig. Moppa sedan planen och trappstegen på samma sätt. Till sist dammsuger du entrén och entrémattan.

Trapphusstädning en gång om året

En gång om året bör du förutom den städning som du gör både en gång i veckan och en gång i månaden, även tvätta fönster i trapphuset. Då öppnar du fönstren, tvättar både på insidan, såväl som på utsidan av fönstret. Rengör sedan fönsterbräda. Gör sedan som du annars brukar göra vid vecko- pch månadsstädning, förutom att du dessutom rengör väggar och de fläckar som du ser på väggarna i hissen och hela trapphuset.

Flest BRF:er och hyreshus i Stockholm

Gör du på detta sätt varje vecka, varje månad och varje år, kommer du att se till att de du städar för, är nöjda med din trapphusstädning. Arbetar du i Stockholm, kan du dessutom ta ganska bra pris för trapphusstädningen. Den kommer då att göra dem stolta över sitt trapphus. Arbetar du för en hyresvärd är det samma sak där. Det brukar tyvärr vara så att de flesta knappt märker att det är städat, förrän det INTE är städat. Då märker människorna vad man faktiskt gör; trapphusstädning i Stockholm. Här kan du läsa mer: http://www.stockholmtrappstädning.se.

Fördelarna med automatiska offertjämförelser

30 jan 2019

Vill du hålla nere priset på städningen, renoveringen eller ombyggnationen så är det bästa tipset att jämföra priser från flera företag. Enklaste vägen att jämföra priserna är via automatiska offertjämförelser. 

Så fungerar det

I större städer som till exempel Uppsala, finns det flera olika offertjämförelser som kan utnyttjas. Generellt har de samma funktion och ger alltså kunden samma tjänst. Det fungerar på följande vis:

Du kanske sitter i en bostadsrättsförenings styrelse i Uppsala och har fått uppdrag att boka trappstädning i Uppsala. Första steget blir därmed att hitta en tjänst som är aktiv och vänder sig mot just denna stad. På en webbsida som gör offertjämförelser är första steget att ange vilken tjänst som eftersöks. Dessa jämförelsetjänster brukar nämligen vara breda vilket gör att man kan jämföra allt från trappstädning och kontorsstädning till flyttstädning och grovstädning. Här finns en stor fördel att man anger noggrant vad det är som söks, i detta fall alltså trappstädning samt hur ofta detta förväntas ske. 

Därefter anges kontaktuppgifter och var i Uppsala som själva städningen är tänkt att genomföras. Inom ett eller ett par dygn kommer flera offerter att lämnas på det uppdrag som du önskar få hjälp med. 

Enkelt att jämföra

Du skickar in ett formulär till ett enda företag – men får svar från flera städföretag i Uppsala som är beredd att genomföra jobbet. Det är därmed betydligt enklare att göra en jämförelse av priserna än att behöva kontakta varje städföretag för sig. 

Kvalitetssäkring

Skulle städföretaget få dåligt rykte kommer denna information snabbt komma fram till de som driver jämförelsesidan. De i sin tur kommer ta bort städföretaget ur jämförelsen eftersom det annars försämrar deras rykte. På detta sätt sker en kvalitetssäkring. 

Varför så olika priser?

Skulle du göra en prisjämförelse på trappstädning skulle du snart inse att priserna varierar ganska mycket. Hur kan det komma sig att ett städföretag vill ha 6 000 kr medan ett annat nöjer sig med 4 500 kr? Det kan finnas flera olika orsaker till detta. Ett nystartat städföretag kan exempelvis köra kampanjer och prispressade alternativ för att pressa sig in på en konkurrenssatt marknad. Får de bara jobben kan de få ett bra rykte och på längre sikt höja priserna. 

En annan orsak kan vara att städföretaget visserligen erbjuder trappstädning men detta enbart som en extratjänst. Deras huvudfokus kanske är hemstädning eller flyttstädning. Man ger visserligen offerter på trappstädning men ser inte det som ett primärt arbetsområde och lägger därmed på extra för att få en större vinst. Det finns också städföretag som har så pass fullbokat att de egentligen inte har behov av mer jobb. Genom att sätta ett högre pris än vanligt kan de ändå vara med och ge offert. Skulle de vinna jobbet har de fått betydligt högre förtjänst mot andra jobb. 

← Äldre inlägg

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.