Blogg

RSS

Kontorsstäd - räddningen för stökiga kontor i Stockholm

9 maj 2022

Kontorsstäd räddar er i Stockholm som stökat ned kontoret för mycket. Det är lätt hänt när ni jobbat mot deadline. Men ni kan inte hålla kundmöten i röran.

Ibland kan man undra vad det är för slarviga pellejönsar som jobbar på den här firman egentligen. De utför sitt arbete till perfektion, men de verkar inte ha någon som helst förmåga att hålla rent och snyggt omkring sig. Vad ska kunderna säga om de kliver in i den här röran? Tur att det finns en backup.

Vid extra viktiga möten kan det vara läge att boka in en extra kontorsstädning. Säkert har ni redan en firma som utför städningen på ert företag. Men ibland räcker det inte med en standardstädning. Särskilt inte om personalen jobbat hårt mot en deadline och lämnat efter sig en krigszon av burkar med energidryck, godispapper och kaffefläckar.

Kontorsstäd har sett allt i Stockholm

En viktig kund kan naturligtvis inte få se ert kontor i ett sådant tillstånd. Det kommer ge en helt felaktig bild av er verksamhet. Det finns nämligen risk för att kunden tror att ni kommer sköta era uppdrag lika slarvigt som ni sköter städningen på kontoret. Här måste städfirman kliva in och putsa till er image.

Och det gör de naturligtvis med glädje. Kontorsstäd i Stockholm kan innebära städning av lite vad som helst, så du kan vara trygg med att städfirman nog sett betydligt värre saker än ert deadline-kaos. Du skulle bara veta hur det ser ut på vissa kontor dagen efter en röjig AW. Låt detta företag sköta kontorsstädningen: www.kontorsstädstockholm.com

OVK-besiktning – ohållbart med dålig luft

7 maj 2022

Dåligt ventilerad inomhusluft leder till besvär som huvudvärk och trötthet. Boka därför in en OVK-besiktning för att försäkra kvaliteten på din inomhusluft.

Du har ju egentligen aldrig haft problem med huvudvärk förr. Du har alltid varit skonad från migrän till exempel. Tränar gör du regelbundet och äter som du ska. Du får dina åtta timmars sömn varje natt. Du gör allting rätt. Ändå är det någonting som gör att du de senaste veckorna haft nästan en konstant huvudvärk på jobbet. Du har känt dig tröttare på kontoret än vad du egentligen någonsin känt dig tidigare. Det skulle kunna bero på luften i lokalen. En dåligt ventilerad fastighet där luften står stilla kan orsaka just sådana här bekymmer. Det är exakt därför som det ska göras en OVK-besiktning i lokalen. Regelbundet. OVK står för “obligatorisk ventilationskontroll”. Så det är med andra ord inte valfritt.

OVK-besiktning kan hitta källan till besvären

Men vem är det egentligen som ska se till att OVK-besiktningen blir gjord? Det yttersta ansvaret ligger på den som äger fastigheten. Nu innebär det inte att fastighetsägaren själv måste inspektera ventilationssystemet. Men han eller hon måste se till att boka in de som faktiskt har yrkeskompetensen för att göra det. För annars är risken stor att din huvudvärk aldrig kommer att försvinna. Och än värre är, ni kommer aldrig att hitta källan. Att behöva känna sig som att huvudet ska sprängas när man är på jobbet är naturligtvis helt ohållbart. Boka därför en OVK-besiktning direkt.

Fönsterputs med omsorg i Landskrona

19 mar 2022

Det ställer höga krav på den som har hand om fönster i Landskrona, då salta vindar lämnar en tunn hinna på fönsterrutorna. Vill du ha perfekt putsade fönster underlättar professionell hjälp.

Havsluften är frisk och härlig men en utmaning för fasader och fönster. Vind och nederbörd för med sig salt från havet som sedan stelnar på glas och trä. Den som har tillbringat en dag på sjön och sedan slickar sig om läpparna vet hur salt det kan vara.

För att hålla fönstren rena krävs det därför extra omsorg och ett professionellt handlag. Företag som arbetar med fönsterputs i Landskrona vet hur de bäst ska ge glansen tillbaka till fönster och glasdörrar. Fönsterputsarna kan komma med den regelbundenhet som du själv bestämmer.

Fönsterputs - för rent glas både på insidan och utsidan

Fönster och entrédörrar av glas behöver en viss typ av skötsel men det finns också många glasrutor på insidan. I en bostad behöver du kanske bara putsa ett par gånger om året. I butiker och på kontor ställs det andra krav och det blir alltid fräschare om de rengörs och putsas ofta.

Genom att du hör av dig till ett företag som utför fönsterputs i Landskrona och lägger upp ett schema vet du att du får regelbunden rengöring av alla fönster. Man tvättar fönster på hög höjd, i bostäder och i butikslokaler på gatuplan. Har du beställt schemalagd fönstertvätt och vädret inte är det bästa så får du fönsterputsen en annan dag när vädret är mer gynnsamt för fönstertvätt.

Flyttstädning - så går du tillväga | Vi listar | Steg-för-steg guide

11 mar 2022

Flyttstädning - så går du tillväga

Är det dags att flytta? Det är mycket man behöver tänka på i samband med en flytt. Det skall adressändras, barnen kanske behöver byta skola, du måste packa, och beställ en flyttfirma i Stockholm eller vart du nu skall flytta ifrån. Sedan skall det även städas. Vi har gjort en lista med sådant som du kan behöva tänka på när du flyttstädar så att den nya bostadsinnehavaren blir nöjd och du slipper att betala.

Tvätta fönstren

För att tvätta dina fönster behöver en trasa, microfiberduk, fönsterputs och en fönsterskrapa. Se till att du putsar alla sidorna av fönstren och öppnar dem och putsar även där ifall det är den sortens modell. Ta bort ränderna efter fönsterskrapan med en microfiberduk. Torka även av fönsterkarmen och fönsterbrädan.

Städa i vardagsrummet och i sovrummen

Till detta behöver du dammsugare, mopp och hink med rengöringsmedel, dammtrasa eller dammvippa som suger åt sig damm och vanlig trasa. Städa rummen uppifrån och ner. Börja med att torka av tak och väggar, använd dammtrasan. Våttorka om det behövs. Rengör dörrar, element och lister. Se till att städa bakom elementen. Avsluta med att dammsuga och våttorka golvet.

Flyttstäda badrum

I badrummet måste du vara mycket noggrann. Många slarvar med badrummet vilket leder till att de får betala en städfirma för att åka tillbaka och göra jobbet ordentligt. Du behöver rengöringsmedel, fönsterputs, städhandskar, tvättsvamp att skrubba med, toalettborste, hink och mopp. Även här skall du städa uppifrån och ner. Torka av tak och väggar. Gör rent handfat, badkar, dusch, toalett och badrumsskåp. Kolla runt och under badrumsinredningen för att se att det verkligen är rent. Putsa spegeln med fönsterputs. Avkalka duschhandtag, duschslang och blandare om det behövs och torka rent dem. Torka av element och vattenledningar. Rensa golvbrunnen och vattenlåset. Skrubba och skölj av golvet.

Storstäda köket

För att flyttstäda i köket behöver du en rengöringsspray som löser fett, trasor, städhandskar, dammsugare, trasor, mopp och hink. Gör rent kyl och frys genom att tömma dem och ta ut alla lösa element. Stäng av dem och avfrosta. Diska hyllor, lådor, etc. Torka rent inuti och utanpå. Städa även bakom kyl och frys. Lämna dörrarna öppna när du är klar.

Torka av tak och väggar. Rengör i skåp och på hyllor, börja först med att torka med en torr trasa för att få med dig fett och damm. Använd sedan en våt trasa med rengöringsmedel ifall ytorna tillåter det. Städa bakom element och bakom spis. Diska spisens galler och plåtar. Rengör spisens insida och utsidan. Torka av köksfläkten och byt eller diska fläktens filter. Diskmaskin skall också rengöras både invändigt och utvändigt.

Lycka till med flytten!

Inget att klaga på med kontorsstädning i Göteborg

19 jan 2022

Vill du hålla en hög standard på ditt kontor? Hålla det rent och fint så det inte finns något att klaga på. Du får riktigt bra och prisvärd kontorsstädning i Göteborg, så skriv in dig redan idag.

Hur vill du ha det på morgonen när du går in på kontoret? Vill du mötas av ditt kontor med damm och smuts på, eller föredrar du ett rent och fint kontor? Många väljer det sista alternativet. Att ha det rent och fint omkring oss gör att man mår bättre och med det även får mer gjort. Men att själv stå och städa är inte så roligt. Som tur är finns det de som älskar städning och som gärna gör din städning åt dig. Behöver du hjälp med kontorsstädning i Göteborg så finns den att få. Passa på och ta en paus i arbetet, ta en härlig promenad i Hisingen, allt medan ditt kontor blir kliniskt rent.

Kontorsstädning där allt tas

Att ha en städfirma som kommer och städar hos en kan kännas som ren lyx. Det är också ganska lyxigt, men något många väljer att unna sig. Vill man unna sig något, då är detta verkligen ett bra förslag. Att ha det rent utan att behöva städa är som en dröm för många. De gör en noggrann städning av ditt kontor, de tar alla ställen de kommer åt. För att göra det enklare för dem kan man hålla undan på papper och liknande saker som är i vägen.

Trappstädning i Västerås - viktigt för allas trivsel

10 nov 2021

För att alla boende ska trivas är det viktigt att det är rent och städat i trapphuset. För att inte de boende ska behöva städa själva kan man anlita någon för en trappstädning i Västerås.

Ni är flera som länge har varit så otroligt trötta på hur det ser ut i trapphuset. Ni bor åtta stycken familjer i ett hyreshus inne i stan. Städningen av trapphuset borde hyresvärden verkligen se över och ta hand om, men det händer liksom ingenting. Ni bestämmer er för att tillsammans skriva ett brev och ta upp detta problem. Ni får svar från er hyresvärd som lovar att bättra sig och ordna med någon som kan komma och ta hand om städningen av trapphuset. Redan veckan efter så händer det faktiskt. Det dyker upp en firma som städar och gör fint i hela trapphuset. Vilket lyft!

Städa trapphuset en gång i veckan

Att se till att det är rent och fräscht även i trapphuset är viktigt för det första intrycket. När det kommer gäster och besökare vill man inte behöva skämmas för hur ostädat och ofräscht det är. Men nu kan ni känna er stolta över er trappuppgång eftersom den kommer bli städad en gång varje vecka. Ännu oftare under vinterhalvåret. Ni trivs också bättre, ni som bor där, och kan sluta känna er äcklade över hur smutsigt och grisigt det är i trappen varje gång ni går där. Nu är det fritt från grus och smuts. Äntligen! Läs mer om trappstädning på denna hemsida: trappstädningvästerås.se

Rengöring av tak - så gör du

19 okt 2021

Rengöring av tak är något som varje villaägare i Sverige borde göra till en årlig rutin. De allt mildare vintrarna gör att alger, mossa och exempelvis lavar frodas på ett mer påtagligt sätt. Detta gör att fukt binds och att det i sin tur kan leda till fuktsprängning då temperaturen väl sjunker. Att rengöra taket minimerar risken för detta och ger ett tak med en längre livslängd.

Rengöring av tak handlar heller inte om något större projekt. Det tar några timmar och det kan delas in i två olika delar: borstning och rengöring med hjälp av algtvätt. Det senare hittar du i en vanlig bygghandel. Att rengöra taket gör att taket dels får en längre livslängd, men dels också en vackrare utstrålning.

Taket spelar en stor roll för hur ett hus upplevs och har man ett tak som är fullt av mossa, gröna lavar eller alger så kommer det också att rinna över på övriga bostaden. Det finns estetiska argument till varför en rengöring av tak bör göras, likväl som det finns ekonomiska.

Så rengör du ditt tak

Det första steget handlar om att ta bort allt som ligger på taket i form av grenar, skräp och exempelvis barr. Detta gör du av den enkla anledningen att dessa saker kommer att påverka avrinningen av vatten från taket. Om man inte tar bort dem - ja, då kan vattnet börja rinna på fel sätt och leda till kostsamma fuktskador. Här kan du använda en vanlig kvast och sopa bort allt ytligt skräp. Var även noga med att rengöra stuprör och detta av exakt samma skäl.

Steg nummer två innebär att du använder algtvätt. Algtvätt tar effektivt bort alla alger och allt annat organiskt från taket, men utöver det så ger det även impregnerande effekt - och därmed också ett ökat, framtida skydd. Läs alltid instruktionerna innan användning. Normalt så handlar det om att sprida ut medlet, sopa ut det och sedan spola av med en vanlig vattenslang.

Högtryckstvätt då? Många husägare faller för frestelsen i att ta fram denna effektiva maskin i samband med allehanda rengöring. Vad gäller taket så gör man emellertid bäst i att låta tvätten stå kvar i garaget. Använder man den på takpannor så kan man skada ytbeläggningen och dessutom så kan det höga trycket få pannorna att ge vika och spricka. Undvik!

Ta hjälp av en takläggare i Stockholm

Taket är, till skillnad från andra områden på en villa, farligt att vistas på. För att rengöra ett tak så måste man sätta säkerheten i första rummet. Prio ett är att se till att det finns säkerhetslinor och att dessa är förankrade på ett säkert sätt. Ett fall kan innebära livsfara och det bör alltid tänkas både och och två gånger innan man ger sig upp på taket - i synnerhet då rengöring, som sagt, kommer att inkludera vatten och att det kan bli halt.

Man kan alltid anlita professionell hjälp och låta en takläggare i Stockholm sköta jobbet med rengöring. En takläggare i Stockholm har vanan och en annan fördel med detta beslut är att man också får en professionell översikt. Hur ser ditt tak ut egentligen? Kommer någonting att behöva göras i framtiden - och hur ser den estimerade livslängden ut? Genom att låta en professionell takläggare i Stockholm göra en besiktning i samband med rengöring av taket så kan man som husägare börja planera för framtiden och lägga undan en buffert för ett framtida byta av tak.

Göteborgs skinande rena trappstädning

30 jul 2021

Är du nybliven fastighetsägare i Göteborg? Vill du anlita någon som tar hand om trappstädningen? Det är en klok tanke, för trapphuset är första intrycket i huset och blir lätt smutsigt.

Känslan av att äga ett flerfamiljshus i Göteborg kan vara svindlande och härlig på en och samma gång. Plötsligt är det du som ska se till att allt fungerar för de boende. Och hemmet är ju som alla vet, din borg. Troligen vill du att huset ska vara välmående och att allt ska vara rent och snyggt från fasad och ända ner i tvättstugan.

Då är trapphuset en av de viktigaste delarna. Ett parti i huset som är det första man ser som besökare, när man kommer in genom porten. Och även en del av huset som till och med kan vara förknippad med skaderisk, om den inte hålls torr och ren. Du behöver alltså satsa på en trappstädning i Göteborg som är av högsta och mest skinande rena klass. Trappstädning av högsta klass

Visst vill du ha en trappstädning av högsta klass? Men vad är det egentligen, och vad krävs av dig för att få det? Självklart ska du anlita en firma som är mycket duktiga på vad de gör. Och du kan lätt märka skillnaden mellan den bästa och den som är mindre bra. Men du måste även ge rätt förutsättningar för att städningen ska bli bra och hålla länge. Hela och rena ytskikt, samt boende som tar hänsyn, krävs för bästa trapphusstädningen!

En trivsam miljö för alla

8 maj 2021

Man blir minst sagt trött när man kommer hem från jobbet och ser gårdagens disk som står och väntar. Det finns inget att skylla på heller, tiden fanns men den tiden ville vi lägga på annat.

Att bo med den man älskar är fantastiskt, men kan även vara väldigt jobbigt. Utöver den starka kärleken man delar, delar man även allt annat. Som till exempel hur man retar gallfeber på varandra. Oftast drar man jämnt, men det finns en del saker som kan få en att börja bråka. Till exempel hur städningen ska skötas, man tycker att man städar, men den andra är inte nöjd. Eller så känns det som om man hela tiden går och städar efter den andra. Bättre lösningar än såhär måste finnas.

Tid för varandra

Kärlek behöver inte börja med bråk och inte alla förhållanden har gräl. Även fast det såklart inte är fel att man bråkar, men finns det saker man kan göra för att undvika tjafs så bör man göra det. Är till exempel städningen något ni båda avskyr? Lämna då bort den. Ni kan få en komplett hemstädning i Stockholm. Det finns bra städbolag som gärna ställer upp och städar i ert hem. De gör det helt efter era önskemål. Vill ni endast att de ska ta ett rum gör de det. Nu slipper ni tjafsa om vem som ska städa och att det inte blir rent nog. För med deras hjälp kommer ni bli nöjda, de kommer inte lämna hemmet innan det är skinande rent.

Utför trappstädning för en välkomnande miljö

17 dec 2020

Trapphuset är minst lika viktigt som resten av huset när det kommer till städning. Om det inte städas blir det snabbt en plats där smuts samlas som både sliter och ger ett tråkigt intryck.

Ett trapphus bör städas regelbundet på olika vis för att hålla det rent, snyggt och även för att minska på eventuellt slitage. Smuts, grus och annat sliter gärna på både golv och annan interiör om det får ligga för länge. Trapphus bör hållas rena och fräscha både för de som bor i byggnaden men såväl även för de besökare som kommer dit. Det skapar en välkomnande atmosfär om det är rent och städat i trapphuset. Hyr in ett företag som kommer och utför just er trappstädning i Malmö, om ni vill ha en bevarad trivsel i huset.

Bevara husets originalskick

Hur utförs då en vanlig trappstädning? Det kan innehålla en del olika sorters städning beroende på hur stort det är, hur många våningar och om det finns någon hiss i fastigheten eller inte. Åker de flesta boende hiss så blir inte trapporna lika smutsiga men då blir hissen istället ett område som behöver rengöras ofta. Grus och sten samlas gärna och kan orsaka repor och liknande på golv, vilket gör att man behöver sopa och göra rent dessa minst en gång i veckan. Detta för att behålla skicket på interiören. Många lägenhetshus har flera hundra år på nacken, vilket gör att man kanske vill bevara den känsla som kommer med huset.

Använd personalen på bästa sätt

17 nov 2020

Städning är en av alla arbetsmoment som ingår i vardagen på ett kontor. Det är viktigt att man använder sin personal på bästa sätt och därför är det många som istället anlitar ett städbolag.

Utbildning, kompetens och erfarenhet är hårdvaluta på arbetsmarknaden. Vid lönesättning använder man sig av en mängd variabler där dessa tre är mycket viktiga. Och på de flesta arbetsplatser finns det anställda som är så pass viktiga att arbetet mer eller mindre faller om de tas bort. På grund av det är det mycket viktigt att man använder sin personal till det den är bäst på och anlitar andra företag till det som personalen är överkvalificerad för. Som städning till exempel.

Proffs inom sitt gebit

Dagens städfirmor använder sig av personal som är proffs inom sitt område. Det innebär inte bara att man som städare är speciellt kunnig och lämpad utan även att man har alla de utbildningar som idag krävs. Exempelvis så finns det en mängd olika städmaskiner där många medför utbildningar för att kunna användas. Men det gäller även rengöringsmedel och hur man städar på olika typer av platser.

Det är skillnad på butiksstädning, hemstädning och kontorsstädning. För att inte tala om byggstädning och industristädning. Inom yrket behöver man därför vara kunnig om alla arbetsmoment och även hur man specificerar dessa moment inom det område man är. Som kund är det en trygghet att anlita ett städbolag eftersom man då får personal som arbetar snabbt och korrekt med uppdragets utförande. Lär dig mer om kontorstädning på denna hemsida: http://www.kontorsstadningstockholm.nu/ 

Viktigt med rent omkring sig

10 sep 2020

Att ha rent och snyggt runt omkring sig är inte bara trevligt utan det finns en mängd andra fördelar också. Men vad ska man göra om man inte hinner städa själv? Finns det någon som man kan anlita?

Det finns läror inom andlighet, psykologi och inredning som säger att ett rörigt hem skapar dåligt mående. Även om hemmet inte är fullt av saker så kan de saker som finns skapa stress om de ligger på fel plats. Kanske är det för att oreda någon gång behöver redas upp. Därför ser man oreda som ett arbete som måste utföras någon dag. Men det är inte bara röra som kan skapa stress utan även smuts. När ett hem är nystädat så brukar det kännas lättare att andas. En avkoppling infinner sig i kropp och sinne. Men ett rent hem kan även vara nödvändigt för en god hälsa. Vid undersökningar har man upptäckt att ytor som sällan rengörs i kök och badrum kan innehålla bakterier som framkallar sjukdomar. De som har problem med andning eller allergier brukar därför behöva rena hem för att må bra.

Spara på tiden

Tiden under en vecka kan kännas för kort. Det finns många som lägger in städning i sitt schema, men det är också den punkten som lätt kan få stryka på foten om annat kommer upp. Har man ett arbete, familj, vänner, aktiviteter och samtidigt behöver få loss tid för vila så kan tiden bli för knapp. Istället för att försöka pussla med timmar och minuter så kan man bestämma sig för att ta hjälp där det går. Därför är det idag många som anlitar företag för att sköta om hemstädningen i bostaden. Vad kan vara trevligare än att komma hem på fredagen och hålla fredagsmyset i en helt nystädad bostad?

Städare till uthyrning

Eftersom många använder sig av städfirmor i sina hem så kan man börja med att fråga grannarna vilket företag de använder. Om man kan välja någon som ändå är i närheten för städning så kan det vara enklare att också själv få en tid. Men annars är det lätt att hitta en passande firma genom en enkel sökning på internet. Oftast har firmorna mallar för olika åtgärder och kvadratmeter. Det brukar därför vara lätt att snabbt få en prisuppgift för vad det kan kosta. Glöm inte heller att städning i hemmet faller under RUT-avdraget för lägre pris. Läs mer om hur en städfirma kan hjälpa dig på denna sida: https://www.städfirmaigöteborg.se

Var kan man hitta hjälp med garagestädning?

8 jul 2020

Hur ska vi få tid till att städa garaget? Vad ska jag använda för att göra rent golvet egentligen? Ett företag som jobbar med garagestädning i Stockholm kan hjälpa dig med alla dina frågor.

Att städa garaget brukar inte tillhöra de uppgifter som står högst upp på prioriteringslistan varken för företag eller bostadsrättsföreningar. Det blir lätt en uppgift som skjuts upp för att sedan allt för sällan eller aldrig bli av, samtidigt som ett ständigt dåligt samvete över detta gnager hos fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningsordföranden. Genom att anlita ett företag som jobbar med garagestädning kan du se till att detta blir professionell utfört samtidigt som dina anställda eller medlemmar i bostadsrättsföreningen kan ägna sig åt andra uppgifter.

Ökar trygghet och ger ett bättre intryck

Ofta är det just i garaget som vår upplevelse av en plats börjar. Många svenskar är bilburna och tar sig till gallerier eller andra fastigheter i städerna med bil och väljer då att parkera inne i ett garage. Ett välstädat garage, där man dessutom gått igenom och sett till så att exempelvis all belysning fungerar som den ska, ger ett bra första intryck. Det inger en trygghet för kunden eller besökaren att kunna lämna sin bil i ett väl omhändertaget garage. Är garaget dessutom en del av en galleria eller liknande så ökar det även chansen för att kunden kommer att vilja komma tillbaka till platsen.

Rätt utrustning för rätt underlag

Att använda rätt typ av rengöringsmedel för underlaget är viktigt för ett bra slutresultat och kan dessutom ge ett resultat som håller längre. Detta till skillnad från om man använder medel som inte är anpassade för underlaget. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att det inte bara är golvet som behöver rengöras. Ibland behöver även väggar och pelare eller liknande göras rent och en professionell firma som jobbar med garagestädning i Stockholm har all utrustning som krävs även för detta. Garagestädning i Stockholm bör utföras med viss regelbundenhet. Det gör bland annat att man undviker att golvbrunnar sätts igen eller att underlaget slits onödigt mycket på grund av bristande underhåll. Ett professionellt garagestädningsföretag kan tala om vad som är det bästa för just ditt garage. Kanske behöver det städas oftare på vintern än på sommaren? Eller så är det tvärtom. Låt en professionell firma ta en titt på ditt garage och bedöma vad som är bäst utifrån era förutsättningar - och slipp det dåliga samvetet över att det aldrig blir gjort. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.garagestädningstockholm.se

När städat och fint blir din lyx i tillvaron

30 jun 2020

Känner du dig trött och sliten på fredag när du kommer hem från jobbet? Skulle du vilja ha det rent och snyggt hemma? Vill du ha det lika snyggt på kontoret på måndag morgon när veckan börjar?

Du sträcker på dig på måndag morgon och vet att veckan har startat. Du minns hur det var förr innan ni anlitat en städfirma - tungt, tråkigt och stundtals lite olustigt. Det är numera ingen ansträngning att gå till jobbet. Du vet att på kontoret är det rent och snyggt. Fruktkorgarna är framme och det är bara att sätta igång med dagens uppgifter. På lätta fötter gör du dig klar för en ny vecka. När du stänger dörren till ditt hem har du bestämt dig; idag skriver även du ett avtal med en städfirma. Varje dag när du slutar jobbet och beger dig hemåt kommer du att mötas av ett fint och rent hem. Medan du villande går till T-banan börjar du så smått fundera på vad du skulle kunna få utöver ordinarie städning. Livet leker. Det känns befriande och lättsamt. Som att ett ok lyfts från dina axlar. Att aldrig mer behöva snabba dig hem för att städa inför en date, fest eller tillställning. Det är frihet.

Vad en städfirma kan erbjuda dig

En städfirma har så mycket att erbjuda dig. Förr kanske det bara var städning men idag finns det mer på repertoaren. Utöver den vanliga vecko- eller dagstädningen finns det andra tjänster att åtnjuta. Dels storstädning närhelst det passar dig; kanske tycker du att det är lämpligt vid storhelger eller inför något som ska firas. Dels tjänster som du kanske inte i första hand förknippar med städning; vad sägs om strykning av kläder, sänglinne eller gardiner? Det stannar inte där. Tvätt kan beställas efter behov eller som ett återkommande inslag och - kanske det mest överraskande - likaså färsk frukt. Tänk dig en stor härlig fruktkorg en gång i veckan!

Ytterligare lite extra

Vill du ha maten du handlat online hämtad och inburen så kan det gå att beställa. Se till att fylla i RUT- avdrag så att priset bara blir hälften av det ursprungliga. Kanske vill du beställa städning av garaget eller trapporna i din fastighet, för att inte tala om flyttstädning. Kort sagt behöver du bara arbeta med det du älskar och är bra på, så sköter experterna städningen som de är bra på. Städfirmor levererar service med livskvalitet.

Hjälpare i nöden

18 jun 2020

När man flyttar är det inte tre saker som behöver fixas utan snarare trehundra. Alla flyttar inte många gånger under livet. För andra är det en sorgligt välbekant företeelse. Hur blir man effektiv?

De flesta, fast kanske inte alla, har varit med om en flytt. Bostäder blir för trånga eller för stora. Man hittar arbete, studier eller livslånga kärlekar i Lerum, Mölndal eller i Hjällbo istället för Eriksbo. Anledningarna är lika många som individerna. Ibland är det trevliga orsaker, andra gånger inte lika roligt - men flytten ska ändå ske. Du flyttar till nästa uppgång på Sandeslätt eller till nästa världsdel, du flyttar ensam eller med hela din familj. Alla flyttar kräver sina egna och unika lösningar. Men alla flyttar innehåller exakt samma moment. Planering sägs vara a och o i sammanhanget, men sanningen är att oavsett hur mycket du planerar kommer du ändå iväg. Planering är det som underlättar mest bara!

Hur ska man tänka vid planering?

Planering handlar både om hur du ska prioritera de olika momenten och vad som kan göras långt i förväg samt vad som måste fixas samma dag som flytt ska ske. Planering betyder också att tidigt inse att du ändå kommer att sluta med sjutton papperskassar märkta “diverse” - i bästa fall. Det är okej, så är det för alla. Det finns annat du kan göra för att underlätta för dig själv. Glöm aldrig det mest grundläggande! Adressändring, anmäla avslut av elabonnemang, tidningsprenumerationer och bredband på den gamla adressen och nyanmälan i nya hemmet. Du vill inte påbörja ditt nya hemliv utan el! En annan grundläggande regel är att du behöver mindre saker än du tror. Så fort du bestämt en framtida flytt kan du börja packa ner saker du sällan använder. Finservis och julgardiner, böcker och leksaker. Angående det sistnämnda måste leksaker packas med eventuella barn utom synhåll, eftersom de annars kommer att få en oväntad renässans som favoritsak.

Flytt som tillfälle

En bostadsflytt är alltid en nystart på sitt sätt. Byte av miljö är givet - från utsikt över spårvagnsspåret i Kålltorp till en älvglimt från vardagsrumsfönstret. En justering av ägodelar är oftast välkommet då man glatt upptäcker gammalt men användbart i bohaget. Dessutom får man tillfälle att slänga, sälja samt lämna allt man inte ens längre vill kännas vid på second-hand. En flytt kan också betyda ett slut på en relation och början på en annan - kanske med dig själv. Njut av erfarenheten! Funderar du på att flytta? Då tipsar vi dig att kolla in denna sida: https://vsflyttbyran.se/

← Äldre inlägg

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.