Tecken på att dina fönster behöver putsas

Man behöver kunna se ut genom sina fönster, eller hur? När solen lyser in och alla fläckar och damm syns väl, då vet man att det är dags att göra någonting åt saken. Kika vidare nedan för tips.

Om det var längesedan som man gav sina fönster i bostaden en rejäl tvätt och puts, så behöver det med all säkerhet göras omgående. Fönster är en del av husets alla delar som behöver en storrengöring i alla fall två gånger om året, men egentligen oftare än så. De är hårt utsatta av både sol, regn, snö och annan smuts som kommer i kontakt med dem under årets gång. Barn som kladdar på fönstren är inte heller helt ovanligt, och det är ju inte särskilt snyggt med stora handavtryck på fönstren eller hur? När vet man då egentligen när fönstren behöver putsas?

När ljuset inte längre kommer in

Tecken på att ens fönster behöver putsas är när ljusinsläppet inte längre är som det brukar vara. Man kan ibland riktigt se hur mycket ljusare det blir om man tar en storstädning av fönstren. Det bildas olika beläggningar med smuts, fett och annat på ens fönster som gör att dagsljuset har svårt att tränga in ordentligt. För att ge dina fönster och hemmets alla rum ett lyft bör man se till att putsa dessa så ofta som man ser att det behövs. Om barnen har kladdat med fingrar på fönstret kanske man kan putsa av detta med en gång istället för att vänta till nästa stora fönsterputs-omgång?

Rena fönster ger längre hållbarhet på dem

Rena och fräscha fönster ger ett bättre intryck och en ökad trivsel för de som bor i bostaden, men även för de som eventuellt kommer att komma på besök. Det ser bättre ut med tvättade fönster, det ger ett bättre första intryck för alla som kommer. Om man inte ser till att hålla ordning på sina fönster och ge dem en tvätt ett par gånger om året, så sliter man onödigt mycket på sina fönster. Det är alltså inte bara på grund av det rent estetiska som man ska tvätta sina fönster utan även för deras hållbarhet. Fönster som inte underhålls kommer därför inte att hålla lika länge som om man tog hand om dem ordentligt. Ta hand om era fönster och se till att de är rena och fräscha, för allas skull. Vi rekommenderar att läsa mer på denna webbsajt: https://www.fönsterputssödradalarna.se

26 Apr 2020

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.