Ta hjälp med flyttstädning när du lämnar Göteborg

Ska du flytta från Göteborg? Stan kommer att sakna dig. Göteborgare håller ihop i vått och torrt, och det är den sammanhållningen som skapar den sanna Göteborgsandan. Men allting har en ände, såväl korven som lyckliga perioder, och det finns mycket att upptäcka där ute i världen. Kanske är du född och uppvuxen här i Göteborg, kanske kom du hit för att plugga eller för att pröva lyckan på stadens musikscen. Kanske tog kärleken dig hit. Oavsett bakgrund är du alltid välkommen tillbaka.

Lite annorlunda när man byter stad

När man flyttar från en stad till en annan, oavsett om det rör sig om Göteborg eller någon annan plats, finns det en del extra saker man bör tänka på, förutom adressändring, försäkring, elabonnemang och sånt som hör varje flytt till. Det första är hur du ska göra med flyttbil. Ska du ens hyra en, eller är det kanske bättre att anlita en flyttfirma? Anlitar du en flyttfirma behöver du inte köra hela vägen tillbaka till Göteborg med flyttbilen när du är klar med flytten. Å andra sidan är det såklart dyrare med en flyttfirma när bohaget ska köras till en annan stad.

Kolla upp priser, väg fördelar och nackdelar mot varandra och försök komma fram till vad som passar dig bäst. Ett sista tips bara: vissa biluthyrare erbjuder envägshyra, det vill säga du hyr flyttbilen i Göteborg och lämnar sedan tillbaka den på orten du ska till. Detta kräver såklart att uthyraren har ett kontor på orten dit du flyttar. Dessutom tillkommer ganska höga avgifter, så det är oklart om detta är den bästa lösningen Men den finns i alla fall!

Flyttstädning är ett givet val

En annan sak som blir väldigt bökig är flyttstädningen. En bostad måste flyttstädas när man flyttar från den, och har du ingen snäll släkting eller kompis som kan tänka sig att flyttstäda åt dig när den sista kartongen burits ut måste du antingen göra det själv med hela bohaget väntandes i flyttbilen ute på gatan, eller så får du åka tillbaka till Göteborg när flytten är klar och städa då. Stökigt och obekvämt, men lyckligtvis finns en betydligt enklare lösning: att anlita en städfirma.

Att anlita städfirmor för flyttstädning i Göteborg är mycket populärt, och dessutom billigt. Om du anlitar en städfirma behöver du bara lämna över nyckeln till dem när du flyttat ut ur bostaden och kan sedan lämna Göteborg utan att se dig om över axeln. Städfirman flyttstädar hela lägenheten professionellt och lämnar sedan över nycklarna till den nya ägaren på utsatt tid. Smidigare kan det inte bli!

Noggrannhet ett måste vid flyttstädning

En flyttstädning är inget man skrattar bort, för många är det blodigt allvar. Du kan räkna med att den nya ägaren kommer att inspektera lägenheten minutiöst och upptäcks det minsta dammkorn kommer hela städningen att ifrågasättas. I dessa dagar, när lägenheterna kostar flera miljoner, förväntar sig många att bostaden de köpt ska vara i nyskick och att allt ska skina och glänsa. Det kan vara jobbigt att hamna i en konflikt med den nya ägaren om något så tråkigt som städning, men vanligtvis har man ett avtal som man följer, där det tydligt framgår vad som ska ingå i flyttstädningen. Har du varit noga när du städat och följt checklistan har du gjort vad som förväntats, men det är inte ovanligt att det ändå uppstår konflikter.

Anlitar du en städfirma behöver du inte oroa dig för det, de tar hand om eventuella klagomål, och finner de kritiken befogad så gör de om städningen utan extra kostnad. Men för det mesta är folk generellt mer benägna att vara nöjda med städningen när de vet att det är en städfirma som utfört den.

Ett gôtt farväl

Det är lätt att hitta städfirmor som erbjuder flyttstädning i Göteborg. Med go stämning och glatt humör flyttstädar de din lägenhet till perfektion och du kan med gott samvete dra vidare i världen mot nya äventyr. Vi önskar dig lycka till, och som sagt: du är alltid välkommen tillbaka! Här kan du läsa mer om en firma som gör flyttstädning i Göteborg åt dig.

31 Oct 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.