Städning Lidingö – vad ska du tänka på?

Har du någon gång funderat på att anlita en städfirma för att få hjälp med städningen i hemmet eller på arbetsplatsen? Det blir allt vanligare eftersom folk faktiskt vill få tid över till fler saker än att bara jobba och sköta hemmet. Tack vare RUT-avdraget är det dessutom billigare och enklare för privatpersoner att anlita en städfirma för exempelvis städning på Lidingö.

Det här med tid över till annat gäller även i samband med flytt, eftersom man kan börja packa upp och komma i ordning i sitt nya hem istället för att stå och skrubba bort smuts i sitt gamla. Dessutom är det ett riktigt slitigt jobb då det ska grovrengöras. Det är bekvämare att lämna det till någon annan!

Vad ska man tänka på när man anlitar en städfirma?

Just för att det är fler och fler som väljer att anlita en städfirma har det även startats fler och fler firmor. Efterfrågan skapar utbud, vilket stämmer särskilt bra i Stockholmsområdet och på Lidingö där många städfirmor konkurrerar om din uppmärksamhet. Men det kan ändå vara svårt att hitta ett företag som håller måttet och kan leverera enligt dina önskemål. Här har vi samlat några tips på vad du kan tänka på när du ska anlita en firma för städning på Lidingö:

Kolla först och främst om företaget är seriöst. Det kan såklart vara svårt att avgöra på förhand, men det finns några saker man kan kolla efter (även om de inte är helt säkra metoder).

Titta till att börja med om det finns seriösa kontaktuppgifter, alltså om du kan nå företaget via telefon och mail. Det är också en fördel om det finns en hemsida. Dels för att det är lättare att söka upp information och kontaktuppgifter, men också för att se ungefär hur mycket tid företaget lagt ned till att se seriösa och välanpassade ut.
Finns det dessutom en lokal med kontor är det ett stort plus. Då brukar företaget oftast vara lite större.

Gott om städfirmor på Lidingö

När du hittat några företag på Lidingö – eller ett företag i en annan del av Storstockholm som erbjuder tjänster på Lidingö – kan du börja jämföra priser för att få en bra tjänst till ett så bra pris som möjligt. Du bör dock inte göra detta från början då prisskillnaderna kan ge en felaktig bild av hur arbetet ser ut. Vissa går på det billigaste, men billigast är inte alltid bäst – och inte dyrast heller. Hör dig gärna för med andra som köpt städning på Lidingö för att bilda dig en uppfattning om olika företag.

Du bör försäkra dig om att du kan få dina klagomål hörda. Om du till exempel tycker att golvet i vardagsrummet är dåligt dammsuget ska företaget komma dit igen och dammsuga vardagsrumsgolvet noggrannare. Annars riskerar du att betala för en dåligt utförd städning som du inte alls är nöjd med.

Bra att veta i övrigt

Har du bestämt dig för ett företag och bokat in en eller flera städningar med dem finns det ändå några saker du bör tänka på för att få ett så bra samarbete och resultat som möjligt.

Inför en hemstädning bör du till exempel plocka bort stök så att städaren kommer åt lättare. Det är bättre än att städaren själv skulle göra det eftersom denne inte vet vart du vill ha dina saker. Samma gäller inför en flyttstädning, men då ska såklart allt vara borta så att städaren möts av ett tomt och öppet hem.

Gör även upp priset i förväg så att du undviker missförstånd i slutet av arbetet.

Här kan du läsa mer om städning på Lidingö: www.städninglidingö.nu.

19 Apr 2017

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.