Städfirma med ordning

För er som fortfarande söker efter den perfekta städfirman kommer här lite tips om vad man ska se efter - och se upp med! Vad kan vi förvänta oss och hur fungerar det? Rätt val ger bra stämning.

Det kan tyckas som en upprepning, och det kanske det också är, men det är fortfarande lika sant. Städning och rätt städning är väsentligt och viktigt både för miljö i rent fysisk mening och mentalt. Antingen det gäller ett trapphus eller kontorslokaler eller annan fastighetsstädning stämmer detta påstående. Utan korrekt och tillräcklig städning blir det otrivsamt för människor som vistas i en lokal. Det kvittar om det handlar om ett trapphus där människor bara vistas några minuter åt gången. Smutsigt och skräpigt signalerar vantrivsel ändå. På arbetsplatsen är det än värre. Där personer vistas hela arbetsdagar ska de inte behöva jobba tillsammans med dammtussar och kaffespill.

Städning inför fastighetsvisning

Som fastighetsägare vill man gärna att besökande och boende ska uppfatta byggnaden det handlar om på ett positivt sätt. Föreställ er fasan hos en person som kommer på intervju för en tjänst och möts av ett fikarum fullt av disk, husdjur i form av dammråttor och kaffefläckar på skrivborden. Skulle ni vilja jobba där? Daglig rengöring är ett måste på arbetsplatsen och främjar arbetslust och arbetsglädje. En helt annan situation kan vara när man som mäklare ska ha en husvisning. Huset får gärna vara hur stökigt och smutsigt som helst till vardags men inför visningen måste det verkligen skina. Om husägaren inte har förmåga eller tillfälle att ordna detta behöver situationen lösas. En annan, eller en tredje, situation är att du äger en hyresfastighet. Ingen vill ha en lägenhet där trapphuset stinker av diverse onämnbara odörer och där skräp ansamlats. Så enkelt är det. utan ordentlig och organiserad städning fungerar inte samhället alls och det är viktigt att anlita rätt städfirma.

Seriös städning kräver seriöst städföretag

Inte utan anledning ska man som fastighetsägare lägga sig vinn om att anlita ett företag som det fungerar att ha en långsiktig affärsrelation med. Delvis kan nog en vink om seriositeten finnas i hur många års erfarenhet firman har. Annat som är viktigt att få veta och notera är hur det ser ut med löner, arbetstider och utbildning för de anställda i företaget. Verkar firman ha rätt kapacitet och kontinuitet och kan du vara hyfsat säker på att den finns kvar om fem eller tio år? Lite förberedelse sparar mycket efterarbete! Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.städningsolna.nu

22 Apr 2020

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.