Städa effektivare

Ingen av oss kommer undan städningen, oavsett det handlar om det egna hemmet eller på kontoret. Det är få som tycker det är roligt och det är ofta tidskrävande och känns i rygg och armar efter ett tag.

Även om fler och fler använder sig olika former av städhjälp och staten har gjort sitt genom ROT-avdraget där 30% av arbetskostnaden dras direkt på fakturan. (Maximalt värde är 50 000kr per år) Men långt ifrån alla har såklart råd med denna lyx. 

Hygienfaktorn

Men där det vistas många människor är det viktigt med hygienen för där det är smutsigt frodas en massa bakterier som kan ge upphov till sjukdomar och ohälsa. Har man allergier, barn och husdjur och barn är ett ännu viktigare.

Sedan har det mer och mer omtalade problemen med miljön, det är inte bara att använda kemikalier som tidigare att få bort smutsen längre. Det finns idag mer och mer miljövänliga alternativ på marknaden och de värsta miljöbovarna är förbjudna.

Hur kan man göra städningen effektivare?

Ett smidigt och bra sätt att göra städningen effektivare är att använda sig av den moderna tekniken i form av en effektiv och miljövänlig städmaskin av något slag. Idag finns det ett brett utbud av städmaskiner för att underlätta och få ett betydligt bättre slutresultat.

En ren och fräsch lokal ger ökad trivsel och minskar risken för ohälsa och allergier. Tidsintervallen är viktig och om man inte städar för sällan blir städningen lättare och går snabbare att genomföra. Dammsugarna till exempel är idag mycket mer effektiva än tidigare och det finns många effektiva filter för att rena utluften och göra det renare.  

Städmaskiner för olika ändamål

När det gäller större golvytor på till exempel skolor och arbetsplatser behöver man kraftiga städmaskiner för att hålla rent. Då finns det möjlighet att använda sig av effektiva städmaskiner som kan skura, polera och damsuga effektivt och smidigt. Det är fysiskt tungt och tidskrävande att genomföra golvvård för hand. Slutresultatet med en modern städmaskin är överlägset om man jämför med tradiotionella metoder.

Man behöver heller inte en massa miljöfarliga och illaluktande kemikalier för att få det rent och fräscht. Med ny teknik finns det även maskiner som inte använder sig av kemikalier alls, utan endast använder sig av vanligt kranvatten.

Det finns det också varianter som även kan polera upp glansen i golven. Sedan har utvecklingen hos dammsugare gått framåt, och är oerhört effektiva med olika superfilter som gör det extra rent. 

 

24 Feb 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.