Slipp stressen med hemstädning och anlita proffsen!

Många upplever stress, både från arbetsplatsen och även från den inre pressen som man kan uppleva om man är den som ställer höga krav på sig själv. Arbetsplatserna har ställt allt högre krav på oss osm arbetar. Det finns analytiker som har jämfört bruttnationalprodukten (BNP) jämfört med för 60-70 år tillbaka och konstaterat att produktiviteten har ökat avsevärt per arbetande person nu mot för 60-70 år tillbaka i tiden. Det innebär att förväntningarna är så mycekt högre på var och en som arbetar och de verkar inte minska i takt med att tiden går. Tvärtom. Varje sjukskötserska ska egentligen se efter allt fler patienter. Varje lärare ska ha allt fler elever och så vidare. Med de arbetstvillkoren är det inte så konstigt om stressen och pressen ökar på oss som arbetar.

Få avlastning hemma?

Får flera generationer sedan, levde vi flera generationer under samma tak. Det innebar att mor- eller farföräldrarna kunde ta hand om barnen medan den vuxna generationen slet ute på fältet och med djurskötseln. Det innebar att de små, fick hoppa in som arbetskraft. Därav har vi så pass långa sommarlov, därför att eleverna behövdes ute på fälten för att bärga in höet, som skulle föda djuren på gården. Idag ahr vi kvar de långa sommarloven som en rest från denna bondetid. Numera har vi inte längre mor- och farföräldrar hemma som kan ta hand om de små barnen. Däremot har vi dagis och skola för en generation som går allt längre tid under sitt liv till utbildning och skolning. Allt detta och mycket annat lägger en otrolig press på vuxengenerationen. Vi ska ha det rent och fint hemma, vi ska arbeta 8-timmars arbetsdagar 5 dagar i veckan, plus hinna uppfostra barnen, hämta och lämna på dagis och skola, skjutsa till hobby-verksamhet och meningsfull fritid. Plus att vi ska hinna städa hemma och laga vår egen mat från grunden.

Anlita så mycket hjälp man bara kan

För att inte gå under av all stress kan man faktiskt anlita tvättjänster och få ett företag som kommer hem till en och tvättar. Man kan dra av arbetskostnaden på Rut-avdraget. Man kan anlita en hemstädning med ett företag som kommer och utför hemstädning en eller varannan vecka i månaden, eller hur ofta man bara vill. Man kan anlita företag till lite allt möhligt nuför tiden. Känner man sig osäker på hur det är och vill testa att prova på hemstädning kan amn få hemstädning på prov för endast 99 kronor per timme. Då städar de endast under 4 timmar, men man får på så sätt chansen att se hur det är att då hemstädning. Här kan du läsa om hur du kan anlita ett städföretag för hemstädning i Jönköping.

20 Nov 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.