Sätt att flyttstäda som inte tar andan ur dig

Ska du flytta? Det är både roligt och jobbigt att flytta. Det brukar ibland vara lika roligt som det är jobbigt att flytta. Och i flytten gäller det att så många saker klaffar; bostaden ska vara tom när du flyttar in. Du måste betala hyra eller föreningsavgift och slippa stå med dubbla avgifter eller hyror när du flyttar. Själv ska du flytta ur ett helt hem, vilket inte brukar vara det lättaste. Om bostaden du ska flytta in i behöver renoveras, kan det vara en bra idé att göra det innan du flyttar in, när bostaden är tom och du slipper skräp och annat bland dina saker och möbler. Då gäller det att de som bott i din kommande bostad har flyttat ut.

Många fina bostäder att flytta in i Västerås

Som tur är det inte bara tråkigt att flytta. Den positiva delen är oftast den nya bostaden. Kanske du flyttar till något större, finare och bättre? Då finns det många roliga inslag i en kommande flytt. Flyttar du i Västerås, finns det många fina bostäder. En snabb sökning på hemnet.se visar många fina hus i väldigt olika prisklasser; allt från 10 miljoner klassen in vid Mälaren till radhus i 1,5 miljoner klassen. Har man bara en fast inkomst är det inte omöjligt att få tag i ett fint hus i Västerås.

Städa lagom mycket varje dag

Att flytta innebär ju inte bara att flytta ens saker och möbler. Det gäller framför allt att städa ur den gamla bostaden så att nästa som ska flytta in, också tycker det är roligt att flytta in i din gamla bostaden. Då gäller helt enkelt att städa och rengöra allt som finns mellan bostadens fyra väggar och tak. Det kan blir väldigt mycket att göra och kännas omöjligt om man inte tar en sak i sänder.

Städa ett rum i taget

Säg att du har en vecka på dig att städa, då kan du ta ett rum i taget och sista dagen ta en ytlig städning. Säg att du börjar med ett sovrum i taget. Ofta brukar det vara lättast att packa sina saker i sovrummet. Där finns inte så många saker som du inte klarar dig utan. De flesta kläder klarar man sig utan, åtminstone under några dagar. De kläder du behöver de sista dagarna som du bor i din bostad kan du packa i en särskild väska, plus alla personliga hygienartiklar; tandborste, handduk, shampo och tvål. Börja då med ett sovrum i taget. Ett om dagen.

Kom ihåg varje liten detalj

Sedan när du har städat undan alla saker i sovrummen och rengjort ventiler, garderober, element, dörr- och golvlister, fönster och fönsterbrädor och dörrar kan du rengöra hall och vardagsrum. Där städar du väggarna, fönster, element, golv- och dörrlister, dörrar, dörrkarmar, ventiler och alla vägguttag. Glöm inte att plocka ner belysning och lampor och rengör dem innan du packar ner dem, eller så lämnar du kvar dem. Lämnar du kvar dem, kom ihåg att rengöra dem innan. Sedan kan du rengöra köket; fönster, köksskåp, luckor, arbets- och diskbänk, köksfläkten, spis, mikrovågsugn och vanliga ugnen, vitvaror blandare, fönsterbräda och lampor.

Ta badrum sist

Till sist tar du badrummet. Där rengör du toalettstol, handfat, dusch, golvbrunn, badkar, fönster, ventiler, handdukstorkare, spegel och badrumsskåp. När du har flyttat bort alla saker, är det sedan bara att torka rent med en fuktad trasa och rengöringsmedel en sista gång. Tyckte du det där var för mycket? Gillar du inte att flyttstäda är du inte ensam om det. Många anlitar flyttstädning i Västerås, och blir på bättre humör och får mer energi till själva flytten.

12 Jul 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.