Så städar du effektivt trapphuset

Det är inte alla gånger som man råkar ut för att städa ett helt trapphus. Och många som ska göra det kan tycka att det är ett jättestort projekt att sätta igång med en trapphusstädning. Men det är inte så svårt elelr tungt om du bara för det på rätt sätt. Här går vi igenom hur du kan göra utan att det tar hela dagen.

Trapphusstädning en gång i veckan

Varje vecka bör man dammsuga entrén och den matta som oftast brukar ligga i entrén. Sedan kan du dammsuga översta våningen. Gå sedan med dammsugare och dammsug planen var för sig och gå ner för trappstegen ett för ett och dammsug dem var för sig. Sedan kan du ta en mopp med en avtagbar golvmopp. Spruta på en blandning med vatten och rengöringsmedel och börja moppa högst upp i trapphuset. Gå sedan på samma sätt ner för trapporna och moppa golven i planen och trapporna.

Trapphusstädning en gång i månaden

En gång månaden bör man, förutom att dammsuga, och moppa planen och trappstegen, även göra rent större delar av trapphuset. Börja alltid när du städar, uppifrån och ner. Börja rengöra det som är högst upp, till exempel fönster. Du kan då börja med att torka rent fönsterbrädor, dörrar och ledstänger med en trasa och rengöringsmedel. Dammsug sedan planen och varje trappsteg skilt för sig. Moppa sedan planen och trappstegen på samma sätt. Till sist dammsuger du entrén och entrémattan.

Trapphusstädning en gång om året

En gång om året bör du förutom den städning som du gör både en gång i veckan och en gång i månaden, även tvätta fönster i trapphuset. Då öppnar du fönstren, tvättar både på insidan, såväl som på utsidan av fönstret. Rengör sedan fönsterbräda. Gör sedan som du annars brukar göra vid vecko- pch månadsstädning, förutom att du dessutom rengör väggar och de fläckar som du ser på väggarna i hissen och hela trapphuset.

Flest BRF:er och hyreshus i Stockholm

Gör du på detta sätt varje vecka, varje månad och varje år, kommer du att se till att de du städar för, är nöjda med din trapphusstädning. Arbetar du i Stockholm, kan du dessutom ta ganska bra pris för trapphusstädningen. Den kommer då att göra dem stolta över sitt trapphus. Arbetar du för en hyresvärd är det samma sak där. Det brukar tyvärr vara så att de flesta knappt märker att det är städat, förrän det INTE är städat. Då märker människorna vad man faktiskt gör; trapphusstädning i Stockholm. Här kan du läsa mer: http://www.stockholmtrappstädning.se.

4 Feb 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.