Så slipper du skadedjur hemma

Det har skett en explosionsartad ökning av skadedjur i våra hem. Många kan skämmas över att de har det, men det är absolut inget att skämmas för, tvärtom. Vi har fått nya (för oss) skadedjur som annars brukar finnas i varmare länder, som kackerlackor. De är mycket svåra att bli av med och kan endast avlägsnas av sanitetsföretag som kommer och sprutar starka kemikalier i våra hem. Samma är det med vägglöss, som kommer med oss från våra resor i andra, varmare länder. De kryper in i våra resväskor och kommer hem den vägen. Sedan lever de loppan i våra väggar. De är ofarliga, men kan skapa väldigt obehag och är inte roligt att ha hemma.

Lättare att förebygga än bli av med

Som med mycket annat är det lättare att förebygga mot skadedjur i våra hem. Man kan ju även få hem mjölbaggar, tobaksbaggar och annat från livsmedelsaffärerna. En bra sak för att förebygga att man får dem att stanna hemma är att flytta över mjöl och annan livsmedel i egna burkar och byttor när man väl är hemma. Då får de inget fäste, eftersom de ofta kommer med hem i förpackningarna. Och dem slänger man sedan. Andra skadedjur är silverfiskar som gärna håller till i badrum och gillar fukt. Det bästa man kan göra är att vädra riktigt mycket i badrummet. 

Städa hemma förebygger mot skadedjur

Att regelbundet städa sitt hem är det bästa man kan göra för att skadedjuren inte ska trivas hemma. Har man ett heltidsarbete är städningen något som lägger sten på bördan. Då kan det vara en god idé att hellre anlita ett städföretag som gör hemstädningen än att gå med dåligt samvete medan dammråttorna samlar sig i hörnen och tvätten förblir otvättad i flera veckor. Bor man i Västerås, en mellanstor stad kan man anlita något av ungefär 10-tal städföretag som åtar sig hemstädning i Västerås.

Anlita rätt hemstädningsföretag

När du bestämmer dig för ett hemstädningsföretag i Västerås är det bra att be om offert innan du bestämmer dig, så att inte fakturan kommer som en överraskning. Du kan antingen be om hemstädning en gång i veckan, eller en storstädning en gång i månaden. Då blir i allt städat; skåpluckor och dörrar i köket, kyl och frysdörrar, disk- och arbetsbänkar och kaklet i köket. I badrummet frå man till och med golvbrunnen rengjord, rengjort toalettstol, handfat, badkar och kaklet i badrummet. I alla rum rengörs golv och garderober, golvlister, fönsterbrädor och element. Det är mycket värt för den som inte har tid att städa. Läs mer om ett företag som utför hemstädning i Västerås.

25 May 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.