Så lär du dig städa effektivt

Det är många som flyttar hemifrån som kanske inte har lärt sig att städa. Har det alltid varit någon annan som har städat där hemma, kan det bli så att man aldrig lär sig det. Inte förrän man själv flyttar hemifrån. Då kan det blir rena rama chocken – åtminstone för dem som kommer och hälsar på. Hur många mammor har inte städat hemma hos sina barn? Man måste inte be sin mamma komma och städa hemma hos en. Det går att lära sig städa på egen hand. Här ger vi några tips på hur du kan lära dig städa hemma hos dig.

Youtube

På Youtube, finns ju det mesta, så även när det kommer till att städa hemma. På Youtube finns det hundratals filmer med praktiska tips på hur du kan städa där hemma. Det är filmer som handlar om allt möjligt mellan himmel och jord om hur man kan städa badrum, kök, hur du kan städa miljövänligt och så vidare.

Fråga familjemedlem eller vänner

Vill man inte titta på Youtube kan man alltid fråga kära familjen om hur man gör. Eller kompisarna. Alla har sina egna knep och tips på hur man bör göra. Är man ung och kanske har gått ut gymnasiet och kanske är studietrött, kanske man hellre vill jobba än att gå vidare till universitetet eller någon annanstans för att plugga. Då kan man passa på att ta ett jobb. Har man endast gymnasieutbildning är det svårt att få kvalificerade jobb. Ofta gfår man nöja sig med ett praktiskt och enklare jobb. I många enklare jobb, som till exempel om man vill jobba på biograf, på hotell, i en livsmedelaffär eller liknande, ingår det ofta att man behöver städa på jobbet. Sitter man i kassan på biografen kan man behöva städa upp efter biobesökarna. Då kan det finnas pop-cornrester, papper och liknande som man som kassörska behöver städa upp. Då är det bra om man kan städa – alla kan ju inte det.

Fråga proffsen

Du kan alltid fråga sådana som arbetar med städning om hur de gör och vad man bör tänka på när man städar. Hur lär man sig att se om det är smutsigt i ett rum? Vilka medel och vilka slags trasor ska man använda? Man bör till exempel inte ta en fuktig trasa på dator och TV-skärmar. Där ska man använda en micro-fiberduk och torka bort damm. Använder man då vatten på datorskärmen kan man förstöra den känsliga skärmen. Dessutom, om du är över 18 år, kan du alltid anlita ett städföretag som kommer hem till dig i Solna och städar hemma hos dig. När du ser dem "in action", lär du dig av proffsen.

12 Mar 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.