Ren lägenhet inför försäljningen

När lägenheten ska säljas finns det mycket man måste ordna. Först och främst måste man träffa en mäklare för ett personligt möte. Där får mäklaren se lägenheten som ska säljas och diskutera fram en prisidé på utgångspris. Sedan planeras fotografering och visningar in.

För att det ska bli bra bilder i prospekt och på mäklarens hemsida måste man se till att lägenheten är ren och fräsch. Vissa anlitar till och med en inredningsdesigner för att attrahera köpare och få ett högre pris.

Var noga med städningen innan visning

När allt är klart för visning måste man göra boendet så fint som möjligt. Ett smutsigt och rörigt intryck på visningen är inte att rekommendera. Först och främst måste man plocka bort sina personliga ägodelar. Det kan handla om personliga porträtt eller semesterbilder med mera.

Sedan måste det städa väldigt noggrant. Allt från dammsugning och skura golven till dammtorkning och putsa fönstren. Det är ett tidskrävande och tungt arbete, detta i en tid när man bara vill sälja och köpa ett nytt boende.

Ta hjälp med visningsstädningen

Fler och fler tar hjälp av ett städproffs för visningsstädning i Stockholm. Det är inte bara skönt att slippa städa själv, det kommer garanterat att ge ett betydligt bättre resultat. Och glöm inte att det går att använda RUT-avdrag vid städningen inför visningen. Det innebär att 50% av arbetskostnaden dras av direkt på fakturan. Inget pappersarbete krävs alltså från kunden.

När man bokar en grundlig visningsstädning hos en seriös och kunnig städfirma så utgår de från vilka behoven är. Därefter genomförs en grundlig städning innehållande dammsugning och  dammtorkning av samtliga rum. Sedan städas badrum och toaletter och köket.

Kök och badrum viktigt

Badrummet är ett viktigt rum. Alla kommer att besöka badrummet på visningarna. Där måste det vara extra rent och får absolut inte lukta annat än rent. En dålig lukt kan vara tecken på fuktskador och mögel och kommer garanterat att skrämma bort köparen. 

Beroende på hur smutsigt det är tas vitvaror ut och rengöras bakom. Spis, spisfläkten och diskbänken får sig en rejäl omgång. Något många glömmer innan en visning är fönstren. Det är vanligt att folk på en visning går fram till just fönstren och tittar på utsikten. Ett smutsigt fönster ger inget bra intryck. Låt städfirman ta hand om det, och få nyputsade fönster. Det gör mycket för helhetsintrycket! 

Ett tips inför visningen är att ställa fram fräscha blommor och lite värmeljus.

19 Feb 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.