OVK-besiktning – ohållbart med dålig luft

Dåligt ventilerad inomhusluft leder till besvär som huvudvärk och trötthet. Boka därför in en OVK-besiktning för att försäkra kvaliteten på din inomhusluft.

Du har ju egentligen aldrig haft problem med huvudvärk förr. Du har alltid varit skonad från migrän till exempel. Tränar gör du regelbundet och äter som du ska. Du får dina åtta timmars sömn varje natt. Du gör allting rätt. Ändå är det någonting som gör att du de senaste veckorna haft nästan en konstant huvudvärk på jobbet. Du har känt dig tröttare på kontoret än vad du egentligen någonsin känt dig tidigare. Det skulle kunna bero på luften i lokalen. En dåligt ventilerad fastighet där luften står stilla kan orsaka just sådana här bekymmer. Det är exakt därför som det ska göras en OVK-besiktning i lokalen. Regelbundet. OVK står för “obligatorisk ventilationskontroll”. Så det är med andra ord inte valfritt.

OVK-besiktning kan hitta källan till besvären

Men vem är det egentligen som ska se till att OVK-besiktningen blir gjord? Det yttersta ansvaret ligger på den som äger fastigheten. Nu innebär det inte att fastighetsägaren själv måste inspektera ventilationssystemet. Men han eller hon måste se till att boka in de som faktiskt har yrkeskompetensen för att göra det. För annars är risken stor att din huvudvärk aldrig kommer att försvinna. Och än värre är, ni kommer aldrig att hitta källan. Att behöva känna sig som att huvudet ska sprängas när man är på jobbet är naturligtvis helt ohållbart. Boka därför en OVK-besiktning direkt.

7 May 2022

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.