När man inte klarar att städa själv

Många människor klarar eller hinner inte städa som de känner att de borde. Det ger ständigt dåligt samvete. Ett dåligt städat boende eller kontorslokal är en grogrund för bakterier som i sin tur kan skapa sjukdomar och allergier. Det ger också en trist och ofräsch känsla.

När det gäller på kontoren som idag ofta är öppet landskap är städningen avgörande för trivsel och hälsan. När det gäller företag som tar emot kunder kan det vara avgörande med ett respektabelt kontor. 

Många tar hjälp av vänner och familj med städningen. Men det är inte alltid att det går att lösa. Ett bra tips är att ta hjälp av en professionell städare för att få ett rent hem utan att lyfta ett finger.

Städhjälp ger tid över till annat

Tänk så mycket tid och kraft man skulle få över om man slapp städa. Mer och mer människor gör just detta, ta in hjälp med städningen för att ha tid med viktigare saker i livet. Anledningarna är många. Vissa orkar helt enkelt inte på grund av fysiska besvär, medan andra inte känner att tiden räcker till. Arbetet, familjen, barnen, aktiviteter och tid för vila går före.

Man kan få hjälp med all städning i hemmet eller på kontoret. Det går att boka in så kallade abonnemangsstädning som innebär att en städare städar varje eller varannan vecka på bestämda dagar. Det går också att boka in punktinsatser och få det städat inför eller efter fester och högtider. 

RUT-avdraget hjälper till 

Städning ingår i statens satsning på ekonomisk stöttning vid hushållsnära tjänster. Man får i enlighet med RUT hela 50 procent billigare faktura efter avslutad städning. Man får dra av mellan 25-50 000 per år och person beroende på ålder. För personer mellan 18-65 är taket för rabatten 25 000 kr och för senioerer över 65 år är summan 50 000 kr.

En stark bransch

Städindustrin har ökat lavinartat de senaste åren och omsätter årligen över 8 miljarder kronor. I och med RUT har många företag kunnat växa och få god lönsamhet. Tidigare var det mestadels rika personer som hade råd att anlita städhjälp. Idag räknar man med att 1 miljon svenskar anlitar städfirmor för hemstädninegen. Det har också gjort städbranschen mer seriös och företagen har kollektivavtal och bra villkor för de som är anställda.

Söker du städhjälp för att få hemmet rent? Besök denna sida och läs mer om hur det går till och boka in en provstädning: https://anettesallservice.se.

26 Jun 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.