När du har smutsigt hemma

Vare sig man tycker om att städa eller ej så är det ett nödvändigt ont. Det blir snabbt smutsigt och hemmet känns ofräscht. Det ökar också risken att bli sjuk. Och har man allergier eller husdjur är det än viktigare.

Många i dagens stressiga samhälle känner att de inte har tiden att städa och lider av dålgit samvete. Man prioriterar annat som famlijen eller intressen. Andra klarar inte av att städa på grund av fysiska eller psykiska hinder.

Lösningen stavas städhjälp, och är väldigt smidigt och skönt. Det finns många fördelar med att få hjälp med städningen. Antingen vid behov eller kontinuerlig städning.

Här är några fördelar:

Proffsigt utförd städning – Det är inte bara tråkigt och fysiskt ansträngande att städa hemmet. Det är alltid att det blir perfekt städat heller. När man tar hjälp av professionell städhjälp vet man att städningen blir korrekt uför enligt konstens alla regler. Det kommer helt enkelt blir skinande rent, varje gång. Handen på hjärtat kanske man själv slarvar lite när man städar. En städfirma använder effektiva metoder och redskap för bästa resultat.  

Få tid över till annat – Städning tar tid och det vanligaste är att man städar på helgerna då man ju borde umgås med familj och vänner. När man tar hjälp med städningen får man just det. Tid över till annat. Helt plötsligt kan man få tid åt barnen, hobbyn eller träning.

Använd RUT-avdraget – Självklart kostar det pengar. Men då städhjälp räknas till hushållsnära tjänster och då kan man dra av 30 procent av arbetskostnaden. Man behöver vara 18 år gammal och skriven i Sverige. Maximalt kan man få 50 000 kr per person och år. Är man 2 vuxna blir det alltså dubbelt.

På dina villkor – Det är väldigt flexibelt att anlita städhjälp. Man kan få städning vid speciella tillfällen som högtider, fester eller vid flyttar. Man kanske behöver geundlig städning några gånger per år för att sedan ta över själv. Eller så kan man boka upp kontinuerlig veckostädning eller till exempel varannan vecka. Man kan välja fasta dagar och även låta städningen ske när man gör annat. Man kan begära att det är samma städare vid varje städtillfälle för trygghetens skull. Städfirmor har säkra rutiner för nyckelhantering och portkoder och är alltid försäkrade.

Lönsamt – Det tar lång tid att städa ett hem grundligt, och om man tänker så är det inte så dyrt. Om man då även använder avdrag för RUT är det mycket ekonomiskt fördelaktigt.

27 Apr 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.