Lättare att hålla rent ett nyslipat golv

Tycker du att det är svårt att städa trägolven därhemma? Att hålla efter ett trägolv kräver en del arbete; framför allt måste man dagligen se till att få bort dammpartiklar och gruskorn så att de inte trampas ner i golvet och gör att det slits i onödan. Dammsugning minst en gång i veckan, och en daglig översyn med sopborste är att rekommendera för den som vill att golvet ska se fint ut länge.

När golven blivit för slitna blir de svårare att städa, och de blir mindre motståndskraftiga. Då måste de slipas om. Och även om en golvslipning är ett stort projekt så blir golven verkligen som nya igen efter en golvslipning och blir lättare att hålla efter. Inga fler slipspår där det fastnar damm, grus och annat. Man kan dessutom välja en ytbehandling som gör golvet både motståndskraftigt och lättstädat, till exempel hårdvaxolja.

Golvslipning i Stockholm

I Stockholm är det lätt att få hjälp med golvslipning, och golvslipare i Stockholm använder sig av modern utrustning som garanterar dammfri golvslipning. Där golvslipning tidigare var ett projekt som i princip krävde att man täckte över alla tyger och föremål i hela bostaden, behöver man idag inte göra mer än att rensa undan på det golv som ska slipas. Golvslipningen blir helt dammfri, eftersom en slang kopplas från golvslipmaskinen till en specialdammsugare, som också står i rummet. Det är ett helt tätt system som garanterar att inget damm hamnar på det nyslipade golvet eller någon annanstans i bostaden.

Ytbehandling direkt

Eftersom inget damm landar på det nyslipade golvet, eller virvlar runt i luften, kan golvsliparen ytbehandla golvet direkt efter slipningen. Tidigare har man efter slipning varit tvungen att vänta åtminstone ett par dygn, innan man ytbehandlar golvet, eftersom damm annars fastnar i lacket, vaxet eller oljan och gör ytbehandlingen ful. Numera är det bara att dra på ytbehandlingen direkt.

Finare golv och lättare städning

När ett golv är nyslipat och ytbehandlat är det också lättare att hålla rent. För det första ser man smutsen tydligare och man kan göra punktinsatser för att ta bort grus och damm. Dessutom finns inga ojämnheter i golvet, så det är lätt att få bort all smuts. Slutligen är moderna ytbehandlingar smutsavvisande vilket gör att smuts inte lika lätt lägger sig på golvet och fastnar. Sammantaget blir en golvslipning inte bara ett lyft för golvet utan även ett lyft för dig som brukar städa hemma och tycker att det är svårt och jobbigt att hålla efter ett trägolv.

Är ditt golv slitet, ring ett företag som erbjuder golvslipning i Stockholm och be om en offert. Eftersom både slipning och ytbehandling kan klaras av, blir priset för en golvslipning med ROT-avdraget sällan mer än ett par tusen kronor. Ett billigt pris för att få ett finare golv och lättare städning.

Mer om golvslipning: https://www.golvslipningstockholm.biz/

28 Mar 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.