Kontorsstädning är lukrativt i Stockholm

En effekt av rut-avdraget är det faktum att fler och fler städföretag kommit att starta sina verksamheter. Något som är extra tydligt i den stad där rut-avdraget varit som mest använt och där man sett att privatpersoner valt att använda denna skattesubvention mer än någon annanstans i Sverige; nämligen i Stockholm. Sedan 2007 så har det helt enkelt kommit fram fler städföretag i Stockholm och detta har varit enbart positivt för kunderna. Som alltid då man ser en ökad konkurrens så ser man också att en lägre prisbild utkristalliserar sig och gällande städbranschen i Stockholm så är detta heller inget undantag utan snarare än regel.

För städföretagen i fråga så innebär det dock att man får lite svårare att nå kunderna och att man även måste se till att specialisera- och nischa sig inom vissa områden. Något som gjort att många städföretag exempelvis övergett hemstädning då konkurrensen där visat sig vara för tuff och där man istället siktat in sig på andra områden, försökt att bli bäst där och därmed också blir det självklara valet just där. Ett naturligt sätt att hitta en ökad lönsamhet; men vilka områden är det då det rör sig om för städföretag i Stockholm som sökt sig bort från exempelvis hemstädning?

Vi tänkte rada upp några av dessa nedan och samtidigt ge en liten kommentar kring dessa områden för att ge en lite bättre bild av hur stor konkurrensen mellan städföretagen i Stockholm är i dagsläget.

  • Kontorsstädning. I Stockholm finns det flest kontor i Sverige och kan man – som många städföretag gör i dagsläget – erbjuda sina tjänster inom kontorsstädning så har man en väldigt lukrativ marknad framför sig. Dock – för att genomföra en kontorsstädning så krävs det lite mer än vid en städning hemma hos en privatperson och det här gör att många städfirmor i Stockholm – helt enkelt – saknar kompetensen. En kontorsstädning innebär att man måste jobba på kvällstid, att man rör sig bland känsliga maskiner – datorer, skrivare, kopiatorer – och att man således måste vara både effektiv och försiktig. Kan man skaffa många kunder inom kontorsstädning i Stockholm – ja, då har man också en stor lönsamhet att se fram emot som städfirma. Utöver kontorsstädning så kan vi här även nämna exempelvis butiksstädning som ett liknande område.
  • Flyttstädning. Antalet dagliga flyttar i Stockholm skiljer sig markant jämfört med andra städer i Sverige.En skakig andrahands-marknad, skyhöga priser för bostäder och – naturligtvis – en stor inflyttning ligger bakom alla dessa flyttar och gemensamt är att man vid varje flytt måste städa ur sin gamla bostad. Många personer i Stockholm väljer professionell hjälp för sin flyttstädning och denna del av städbranschen är således oerhört lukrativ och lönsam. Detsamma gäller här en visningsstädning som äger rum innan någon ska sälja sin bostad.
6 Sep 2017

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.