Hur ska din hemstädning se ut?

Det finns ett alternativ som fler personer i Sverige väljer för att dels komma undan lite av den vardagliga stressen, dels för att skapa sig mer tid och dels för att hela tiden komma hem till ett rent hem och detta är att man anlitar ett professionellt städföretag för hemstädning. Något som inte alls är så konstigt med tanke på att det idag är väldigt prisvärt att göra så. I och med att man numera kan dra av upp till halva arbetskostnaden för städning (och andra hushållsnära tjänster) på sin deklaration och få till baka pengarna så är det för många ett självklart val att använda sig av rut-avdraget – som avdraget i fråga kallas.

Det vi ska titta lite närmare på här är alltså inte om man ska använda sig av professionell hemstädning i sin vardag – vi ska istället titta på hur man ska tänka innan man väljer. Ser man till hemstädning och hur en sådan skiljer sig åt från två olika städföretag så finns det ett värde i att först och främst se över vad man får för sina pengar och därefter se vilket företag som är bäst lämpat.

Vi tänkte därför rada upp några punkter som kan leda till mer kvalitet och här kan vi säga att det handlar om att du och din familj bor i Kävlinge och att ni ska kontakta ett städföretag där – något som blir svårare än om ni bott i en mindre stad med färre företag att välja bland.

  • Hur ofta? Ska ni ha hemstädning utförd vid ett endaste tillfälle eller enligt ett schema? I många fall så kommer ni billigare undan om ni väljer ett löpande schema och löser ett så kallat städabonnemang än att ni ringer enbart då det börjar bli för smutsigt.
  • Hur ska det städas? Finns det några områden som det ska fokuseras lite extra på i ert hus i Kävlinge . Många väljer att låta städföretaget man anlitar ta hand om de områden som är svårast att få rent på egen hand – toalett, kök och exempelvis hallen. Resten av rummen tar man bara på ytan. Kort sagt; man betalar samma pengar – men man väljer vilka rum som ska städas med extra omsorg.
  • Vem städar? En viktigt punkt som man verkligen bör ta på allvar som kund. Man bör försöka se till att städföretaget kan se till att samma städare är den som återkommer vid varje tillfälle. Det ger ett bättre jobb och framförallt så ger det trygghet. Skulle städaren vara sjuk så ska man i god tid meddelas och man ska kunna ta ställning om det ska komma en annan person eller om just den veckans hemstädning i Kävlinge ska utgå.
9 Nov 2016

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.