Hur ofta bör man storstäda hemma?

En rejäl storstädning är skönt att göra emellanåt. Varför inte köra en klassisk vårstädning där hemma? Under våren kan man vädra och lufta mattor ute så det är en perfekt tid för städning.

Att städa är inte kul men det är så skönt när det väl är gjort och att göra en storstädning emellanåt är viktigt. Det är viktigt för både välbefinnandet och för hälsan. Och gör man inte en storstädning med jämna mellanrum kan man riskera att råka ut för skadedjur och det är inget man vill uppleva.

Ett skadedjur som de flesta tyvärr har hemma är pälsänger och de gillar textilier och kan orsaka hål i dina kläder och sängkläder. De trivs bra på golvlisten så det är bra att städa av golvlister vid städning och pälsänger trivs också i garderober där kläder ligger länge utan att användas. Så ett tips är att inte ha kläder för länge liggandes och att ta till ett gammalt husmorstips med lavendel är att rekommendera. Hur ofta du ska städa beror givetvis på hur stort hushållet är. Men att i alla fall göra en rejäl storstädning minst en gång per år skulle vara en bra idé för att slippa råka ut för hälsoproblem.

Ta hjälp om du inte hinner städa

Om du inte har tid för städning så kan det vara en god idé att ta hjälp med hemstädning av din lokala städfirma. Då får du regelbunden städning och du kan även få hjälp med storstädning i ditt hem. På så vis slipper du tänka på risker som kan uppstå om du inte städar och det är skönare för välbefinnandet att ha det rent omkring sig. En städfirma brukar alltid ha prova-på-städning vilket kan vara ett tips till dig som är osäker på hur det fungerar med hemstädning. När du bestämmer dig för en städfirma så kan det vara en bra idé att se över vilka rengöringsprodukter de använder. Att hemstädningen utförs med miljövänliga produkter är bra för både dig och miljön.

RUT-avdrag

Du som vill prova på hemstädning kanske funderar över kostnaden och tänker att du hellre städar själv än att betala massor av pengar för städning. Men du bör ha en sak i åtanke. Och det är att du med RUT-avdraget kan få hemstädning utförd med ett avdrag på hela 50 procent av arbetskostnaden. Så i slutändan får du hemmet städat för en ganska billig penning.

28 Mar 2020

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.