Hur man putsar fönster för bästa resultat

Det kan vara svårt att få sina fönster riktigt rena. Hur ska man egentligen göra för att putsa fönster och få bäst resultat, utan ränder och smutsiga fläckar som inte vill försvinna?

Det är när solen lyser in som mest som vi ser hur smutsiga och fläckiga våra fönster verkligen är. Under den tid på året som det är mörkare så bryr vi oss inte om ifall fönstren är smutsiga eller inte, det syns i varje fall inte lika påtagligt som under resten av året. Rena fönster är en härlig känsla men det är inte alltid så himla lätt att få fönstren rena och fläckfria. Vissa fläckar sitter som berget och många upplever att det blir ränder kvar efter att man har putsat. Men misströsta inte, det finns en del knep och tips för hur man kan få sina fönster skinande rena igen.

Hyr in en städfirma för fönsterputs

Om man tycker det är knivigt att putsa sina fönster själv av en eller annan anledning så kan en städfirma vara ett alternativ. Många har ont i kroppen och kanske inte kan stå med sträckta armar och putsa sina fönster. En städfirma utför ofta fönsterputs som tillval vid städning och de brukar vara väldigt duktiga på det också. De har både vanan och erfarenheten av det och kan sitta på både ett och två knep för hur det ska bli så rent och fint som möjligt. Men om man däremot vill göra sin fönsterputsning själv så finns det ett par knep man kan ha i åtanke innan man sätter igång.

Tips för att få rena fönster

Med bara några enkla steg kan man få skinande fönster, det är inte särskilt svårt heller. Börja med att se till att alltid använda rena trasor till fönsterputsningen. Det kan vara smuts eller skräp på dessa annars som smutsar ned fönstren eller till och med repar dem. Använd ljummet vatten i en hink med några droppar diskmedel i. Blöt hela fönstret och skrubba ordentligt för att få väck fläckar som sitter extra hårt. Använd sedan en fönsterskrapa för att få bort vattnet och skurmedlet. Det är viktigt att komma ihåg när man putsar sina fönster och drar med skrapan fram och tillbaka, att inte stanna halvvägs eller i mitten av fönstret. Då blir det lätt ränder eller fläckar och dessa vill man ju verkligen undvika. Med lite tålamod och träning fixar du det lätt!

10 Jun 2020

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.