Hur fungerar städningen på er arbetsplats?

Om det finns en källa som bidrar till större irritation än någon annan på en arbetsplats så är det städning. Utebliven eller undermålig städning kan göra att onödig kraft läggs på detta, att man irriterar sig på- och anklagar varandra. Dessutom så har vi en klar hälsoaspekt också. Städas det inte regelbundet och bra - ja, då sprids baciller och bakterier för vinden och de anställda kan i och med detta bli mer mottagliga och således också drabbas av sjukdomar i onödan. Sjukdomar som i sin tur stoppar upp produktionen och som är dyra att betala för en arbetsgivare. Städning är viktigt - tro inget annat.

Här kan man se saken ur två stycken perspektiv - ert och städarens. Många väljer att direkt skylla på städaren om städningen är undermålig. I många fall så har man snarare sitt eget företag att skylla i detta - städaren gör så gott hen kan, men det handlar om att städningen sker vid för få tillfällen. Skulle företaget utöka antalet städdagar till tre snarare än två (som brukar vara normalt) så skulle också arbetsplatsen bli betydligt renare.

En balpress underlättar städningen

Det andra perspektivet - som alltså handlar om att det är “ert” fel handlar om följande: har ni gjort tillräckligt för att underlätta för städaren? Med -ert- menar vi, återigen, arbetsgivaren. Det går kanske inte att städa kliniskt om det finns en massa saker i vägen; bord, stolar, skor, klädhängare, muggar, tallrikar och - framförallt - sopor och återvinning.

Man kan inte begära att en städare ska kunna lyfta undan alla saker bara för att komma åt att städa. Här är det faktiskt ert ansvar att underlätta. Gällande just sopor och återvinning finns det effektiv verktyg att använda - något som fungerar även under arbetsdagen och underlättar vid denna också. Detta i form av en balpress.

Så fungerar en balpress

Vi kan säga att ni har en yta på er arbetsplats som blivit en mindre sopstation - det är där ni kastar in alla kartonger, all wellpapp och all övrig återvinning. Detta rum blir fullt nästan direkt och oavsett hur mycket ni hoppar och stampar på allt innan ni lägger in återvinningen så blir rummet smockfullt. och, det blir extremt svårt att frakta detta till sopstationen också.

En balpress är en maskin som med hjälp av hydraulik pressar ihop all typ av återvinning till mindre fyrkanter. Du stoppar in en kartong i ett fack, du trycker på en knapp och därefter så pressas soporna ihop. En väldigt bra lösning på ett problem som, för många företag, brukar vara gigantiskt. Det finns dessutom olika typer av pressar att välja mellan.

Att en balpress underlättar er arbetsdag och samtidigt ger ett bättre intryck är en viktig sak. För en kund, en affärspartner, en finansiär eller en annan typ av viktig besökare så är första intrycket ofta avgörande: genom en balpress så visar ni upp en bättre fasad och slipper hålla ett rum stängt enbart för att ni har återvinning i det. Och, att ni därigenom också får bättre utförd tack vare att städaren kommer åt allting; det är den bästa effekten av er investering i denna balpress.

17 Apr 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.