Hur du kan hitta rätt städfirma

Allt sedan Rut-avdraget såg dagens ljus och gjorde det möjligt för familjer att underlätta sin vardag genom att ta hjälp med hushållsnära tjänster i from av städning, tvätt, disk med mera så har branschen kommit att öka. En naturlig följd av den ökade efterfrågan. Kan man som familj använda rut-avdraget och dra av 50% av det totala beloppet hos en anlitad städfirma – ja, då är det i många fall ett lite för bra erbjudande för att tacka nej till. Fler kunder ser en vinning i att låta en städfirma sköta städningen och genom detta få mer tid över – fler företag ser en möjlighet att starta upp- och få många uppdrag.

Sammanfattningsvis och på det hela taget så har rut-avdraget varit väldigt bra; fler jobb har skapats, fler familjer har fått det lite enklare i sin vardag och på köpet så har de svarta pengarna – som tidigare florerade i en hög utsträckning inom städbranschen – i stort sett försvunnit.

Dock: det finns även några negativa aspekter som man måste peka på. Det här gäller nästan uteslutande det faktum att fler städföretag startat upp och det handlar om den kvalitet som många erbjuder. Fler än en städfirma som startat upp i kölvattnet av rut-avdraget ser nämligen en chans till snabba pengar snarare än att tjäna pengar genom ett bra jobb. Det vill säga – man erbjuder sina tjänster till ett väldigt förmånligt pris; men man klarar inte av att leverera det jobb som man åtagit sig enligt den kvalitet man som kund har rätt att förvänta sig.

Ett problem i detta är att man faktiskt som städfirma arbetar hemma hos någon. Just det – om du och din familj i exempelvis Västerås känner att ert liv skulle bli lite enklare av hjälpen från en städfirma så är det oundvikligen så att ni A) måste lämna ifrån er en nyckel och B) låta en okänd person komma in ert hem och vandra omkring i er personliga sfär. Inte helt oproblematiskt sett till rapporter som rört exempelvis försvunna föremål och andra otrevligheter i samband med städning.

Vårt råd här är att vara lite försiktig och att man verkligen ser till att den städfirma man anlitar – i Västerås eller någon annan stad – verkligen är att lita på. Några nycklar till att hitta rätt städfirma tänkte vi sammanställa här nedan. Kort sagt – följer du dessa punkter så löper du mindre risk att bli lurad.

  • Genom att ta in fler offerter så får du också en bild av vad som är rimligt. Kontakta fler än en städfirma och jämför priserna – välj bort det billigaste och det dyraste alternativen.
  • Hur jobbar man? Begär först och främst en provstädning. Ska du låta en städfirma städa ditt hus i Västerås så bör det även ligga i deras intresse att veta hur lång tid en städning tar. Detta så att de kan anpassa scheman och så vidare.
  • Vem städar? Viktigast – enligt oss – är att samma person kan återvända hela tiden. Detta alltså om du söker regelbunden städning. Genom att samma person städar så kommer du att känna större trygghet och bygga upp ett förtroende som håller i längden. Något som är viktigt och med att det, som sagt, handlar om ditt hem.

Här finns en städfirma i Västerås: http://www.städfirmavästerås.nu/.

19 Sep 2017

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.