Hjälp med städningen hemma

Troligen är det så att en del människor tycker så mycket om att göra rent, att man gör det till sitt arbete. Men vad kan man erbjuda som städbolag och hur ser ett kontrakt på hemstädning ut?

Att ha det rent och snyggt omkring sig är nog något som de flesta, om inte alla, vill ha. Det är precis som om livet blir lite lättare när det inte ligger damm och smuts runt omkring, eller att man behöver slå sig fram för att komma runt i bostaden. Vill man ha hjälp med rengöring i hemmet så vill man också få det av någon som drivs av att vilja hjälpa andra att få rena och väldoftande hem att komma hem till. Städning är precis som alla andra sysslor och yrken. En del kan koka soppa på en spik och en del kan kämpa i timmar utan att lyckas komma någon vart. De som arbetar som städare tillhör dem som skapar magi av ett rengöringsmedel och en trasa. Så har man möjlighet så är det väl värt att ta den hjälp som finns när det gäller hemstädning.

En diger meny

När man bestämt sig för att man vill anlita ett städbolag så brukar man börja med att bjuda hem dem för att de ska kunna hur hemmet ser ut och diskutera vilka behov man har och vad man vill ha utfört. På menyn finns det vanligaste inom städning som dammsugning, våttorkning av golv och dammtorkning. Även toalett och handfat brukar rengöras. Men efter det är det olika vad man önskar, och man kan även välja att lägga upp ett schema där man kanske varannan gång gör något och varannan gång något annat. Som rengöring av badkar eller dusch, eller mikrovågsugn, ugn och spis. På menyn finns allt som man själv brukar städa och även det man inte brukar städa. Så det är upp till vilken önskan man har.

Hur man skriver ett städavtal

Det är klokt att ta första mötet i hemmet så städbolaget kan bedöma vad som ska städas och hur lång tid det kan ta. Om man vill så kan man sedan skriva ett kontrakt som specificerar hur ofta hemmet ska städas och när. Vad man vill ska ingå och om det är något som man kanske vill lägga in varannan eller var tredje gång, till exempel. Där avtalas även vem som står för rengöringsmedel och verktyg som dammsugare.

11 Apr 2020

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.