Hemstädning med rut-avdraget i Göteborg

De större svenska städerna – Stockholm, Göteborg och Malmö – och personer boende i dessa upplever ofta, och med all rätt, en mer stressad tillvaro än vad personer i mindre städer gör. Det finns en annan puls, det finns fler människor och allt tar lite längre tid i exempelvis Göteborg än vad fallet är i exempelvis Mora. På gott och ont – väljer man att bosätta sig i Göteborg så finns det också stora fördelar och man lär sig snabbt att uppskatta den puls och den aura av storstad som finns där.

Det som dock kan upplevas som problematiskt i exempelvis Göteborg handlar om att de vardagliga sysslorna och plikterna som man har i sitt hem ofta får stryka på foten och detta helt beroende på att man – helt enkelt – inte hinner med sig och att det är just avstånd kontra många invånare som ställer till det. Detsamma ser man i Stockholm – vägen till- och från jobbet tar för lång tid att pendla, man sitter i bilköer, man sitter fast i tunnelbanan (Stockholm) eller på spårvagnen i Göteborg och har man därtill en familj med barn så prioriteras de och deras aktiviteter – naturligtvis! – före exempelvis hemstädning.

Det är också av dessa skäl som man kan se att rut-avdraget till stor del är något som är exkluderat till större städer och där en familj i exempelvis Göteborg till större del väljer att ta extern hjälp med sin hemstädning än vad motsvarande familj i exempelvis Mora gör. En familj i Mora kan naturligtvis också välja att dra av sin hemstädning på deklarationen och få tillbaka summan på skatten – men de har inte ett lika stort behov som familjen i Göteborg eller Stockholm har och avstår därför.

Det är därför som många också upplever att rut-avdraget är orättvist då det till stor del handlar om att familjer och personer i Stockholm, Göteborg och Malmö är de som gynnas och som använder sig av professionell hjälp med exempelvis hemstädning i en betydligt större omfattning; något som man kan tycka vad man vill om. Som sagt: det går att använda över hela Sverige och det skapar mer kvalitetstid för de familjer i Göteborg som använder det för hemstädning. Så enkelt är det.

Billig hemstädning i Göteborg

Det som dock ytterligare kan spä på missnöjet gällande hemstädning och andra hushållsnära tjänster som faller in under rut-avdraget är det faktum att det är billigt som det redan är i de städer vi nämnde ovan. I Göteborg finns det nämligen väldigt många verksamma städföretag och konkurrensen dem emellan ha gjort att priserna dalat ganska rejält.  Man kan således som privatperson och familj i Göteborg använda sig av denna konkurrens, man kan ta in offerter, träffa olika städföretag och jämföra fram till dess att man hittat ett bra pris för sin hemstädning – något som inte är möjligt i en mindre stad där det inte finns lika många städfirmor.

Det här låga priset kan dock vara väldigt bra att ha i framtiden för familjer i Göteborg och detta beroende på att rut-avdraget redan vid årsskiftet kommer att halveras; för deras skull får vi således hoppas att priserna inte höjs. Då blir det nämligen lite svårare att få ihop livspusslet och svårare att skaffa den kvalitet med familjen man behöver.

Hemstädning och professionell hjälp med denna till ett bra pris har varit ett avgörande bidrag till detta för många familjer i Göteborg, Stockholm och Malmö.

20 Sep 2017

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.