Hemstädning hjälper äldre att bo hemma längre

Har du någon som du känner som är äldre och som kämpar med att klara av det mesta som är förknippat med att bo hemma i stället för på äldrevården, eller hemmet. Det betyder mycket för många äldre att kunna bo kvar. De slipper bli förvirrade, sjukare och sämre, som de oftast blir när de måste flytta från sitt hem och in på något anonymt ställe som ska vara ett hem för äldre. Kan de i stället bo hemma, mår de bättre. De lever längre och bättre om de kan då bo kvar hemma. Dock kan det vara så att många äldre inte klarar av att till exempel städa sina egna hem. Då kan man anlita en städfirma som kommer hem och hjälper de äldre med hemstädningen. Här kan vi rekommendera en särskild städfirma som har humana priser och pålitliga städare. Om du bor i Gävle kan du fortsätta läsa om detta städföretag.

Boka först en provstädning

Först bör man boka en provstädning. På så sätt lär sig företaget och du hur det kommer att gå till när de städar hemma hos dig. De lär sig hur det ser ut hemma hos dig, hur stort det är, hur omfattande städningen kommer att bli. Efter det vet både du och de hur det kan komma att bli när de sedan kommer hem och städar hemma hos dig. 

Kom överens om städfrekvens och omfattning

När de väl har kommit hem till dig, bör ni bestämma om hur ofta som de ska komma hem till dig och städa. Du kan bestämma tillsammans med dem hur ofta de ska komma och utföra hemstädning i Gävle. Ni kommer överens om priset och hur offerten ska utformas. Ni kanske skriver avtal så att båda parter vet vad som ska ingå, vad som ska hända och hur hemstädning ska gå till. De olika hemstädningsföretagen har lite olika rutiner för hur de ska städa.

Dra av på Rut-avdrag och betala 

Sedan när du har bestämt vilka villkosr som ska gälla för hemstädningen är det bara att se till att villkoren uppfylls. Städfirmans är att städa ordentligt, och ditt är att betala. Som tur är får man dra av upp till 50.000 per person och år och som mest 30 procent av arbetskostnaden. Om man är över 65 vill säga, annars är det som mest upp till 25.000 kronor per år och per person. Säg att man är 2 över 65 år, då får man dra av som mest 100.000 kronor på ett år. Här kan du läsa mer om här du kan beställa hemstädning i Gävle.

7 Nov 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.