Hemstädning – fyller ingen funktion alls…

städmaterialStädar du hemmet noga varje vecka? Ni får det fint hemma, trivs bättre och får bort alla dammråttor. Men är det värt insatsen? Nej, det menar i alla fall en forskare. Det är en nyhet som en digital tidning från Uppsala rapporterade om under 2017. Det kan låta märkligt men det har en enkel förklaring.

Lägger du ner en eller ett par timmar varje vecka på hemstädning? Något som av många anses vara ”ett nödvändigt ont” och något som pressas in i ett annars fullspäckat schema. Frågan är om denna städning verkligen gör så stor skillnad som vi vill tro.

Till tidningen 24Uppsala.se säger forskaren Agnes Wold är det egentligen är meningslöst. Agnes är expert på områdena renhet och hygien och kan alltså sin sak. Men hon ser inte enbart på detta som en orsak till att städhetsen borde minska att utan det handlar om vår stressiga tillvaro.

Väldigt många säger att de har ont om tid. Ändå lägger man ner tid på hemstädning, vilket ofta anses vara riktigt tråkigt. Självklart kan det finnas en fördel att plocka i ordning sina saker då detta för vissa kan skapa en lugnare tillvaro. Men för andra är det inte lika viktigt att alla saker ligger precis på rätt plats. Att däremot utföra hemstädning för att få bort bakterier är inte lika viktigt.

Speglar sig i mer hemstädning

Att städa för att få bort bakterier är alltså inte alls så viktigt som många tror. Men att få det fint kan ge en avslappnande känsla vilket självklart är positivt. Samtidigt är det stressigt att hinna med. Kanske är det dessa faktorer som ligger bakom varför fler och fler köper hemstädning från lokala städföretag. Därmed får man bägge fördelarna.

Det blir plockat, dammat, dammsuget och ytor blir torkade. Det blir helt enkelt snyggt utan att man själv behöver stressa med att hinna med städningen själv. Sett till antalet personer som använder sig av rut-avdraget så har detta ökat kraftigt år efter år och där står just hemstädning för den allra största delen.

Om 24Uppsala.se

Webbplatsen 24Uppsala.se är en nyhetsportal som lanserades 2017. Företaget som ligger bakom nyhetssidan driver sedan tidigare nyhetssidor riktade mot städer i södra Sverige. Men i och med denna satsning vill man även ta marknadsandelar i Uppsala och dess omnejd. Fokus i nyhetsrapporteringen är ”snabbhet”. Nyheterna kommer ut snabbt, de går snabbt att läsa dem och nå dem. Självklart ligger även ett tydligt fokus på att enbart rapportera nyheter från Uppsala.

10 Jan 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.