Du som är städare – så bör du flyttstäda

Om du arbetar som städare är det många saker som du bör göra innan du är helt klar med städningen. Det lättaste är om man tänker att allt ska rengöras innan man är klar med en bostad. Allt ska få ett tag med regöringsredskapen; väggar, golv och tak, samt fönster. Och allt däremellan. Det kan dock vara lite svårt att veta var man ska börja. Därför kommer här en städlista för alla som ska flyttstäda.

Så städar du i alla rum

I alla rum bör du börja med att dammsuga alla väggar, tak och golv för att få bort allt damm. Efter det bör man rengöra alla garderober, skåp och lådor förutsatt att de är tömda, både in- och utvändigt. Sedan bör man rengöra alla fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar. Rengör sedan golv, golvlister, väggkontakter, dörrar och dörrkarmar, fönsterbrädor, elementen, och alla målade ytor. Till sist bör du rengöra alla  belysningsarmaturer. Efter det bör du vara klar med sovrum, eventuella arbetsrum och vardagsrum.

Detta bör du rengöra i kök och badrum

I köket bör du rengöra bänkar och skärbräda i köket. Sedan måste du rengöra alla vitvaror i köket såsom kyl, sval, frys, spis och diskmaskin in- och utvändigt. Vitvarorna måste vara tömda och avfrostade. Rengör sedan köksfläkten, inklusive filtret. I badrummet bör du rengöra toastol och handfat och badkar, under badkar, golvbrunnar och ventiler och duschställ. Dessutom bör du rengöra tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Om städfirman har kommit överens med kunden om att det ska ingå städning av balkong, garage och förråd, bör dessa sopas, torkas rena och tömmas. Annars är det inget som bör ingå i en vanlig flyttstädning.

Vikten av miljövänliga rengöringsmedel

Det är mycket viktigt att använda sig av miljövänliga rengöringsmedel. Allt som vi använder när vi rengör och städar, åker med smutsvattnet ut i naturen tillbaka. Och där bryts det inte ner i naturen om det inte är ett miljövänligt rengöringsmedel – det är det som det innebär att det är miljövänligt; nedbrytbart i naturen. Att då vara med att hälla ut gifter i naturen är inte okej, särskilt som vi vet att det håller på att bli ohållbart. Vi måste alla bidra till att klimatet inte förändras mer och att hålla naturen så ren som det bara går. Det gäller att tänka på många olika saker som städfirma. I Stockholm finns det närmare 1.500 städfirmor att välja mellan som alla kan flyttstäda. Då gäller det att vara duktig i konkurrensen. Läs om en som är det och erbjuder flyttstädning i Sollentuna.

12 Apr 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.