Dålig flyttstädning i Stockholm

I och med att det hela tiden kommer rapporter om där folk ska flytta in i en ny bostad och där de inte kunnat göra detta på grund av bostaden i fråga inte varit städad så kan det vara på sin plats att klargöra lite om hur en flyttstädning ska se ut. Först och främst: en flyttstädning ska alltid genomföras och detta oavsett om man bor i Stockholm, Kiruna eller Malmö – om ingenting annat sagts mellan dig och de nya ägarna förstås. Man kan exempelvis komma överens om att en del av hyran ska betalas av dig eller något annat och därmed också slippa genomföra en flyttstädning; annars finns det inga ursäkter.

Det man kan säga om en flyttstädning rent generellt är att det innebär att precis allt ska städas och att vi mer detaljerat kommer att gå igenom detta nedan. Jobbet med en flyttstädning är hårt och man måste vara noggrann för att få godkänt; får man inte det så finns det en ekonomiskt aspekt i det hela och detta innebärande att de nya ägarna till bostaden kan komma att anlita en städfirma och därefter skicka räkningen till den som inte städat. Något som alltså är vanligare än vad man tror och något som definitivt blivit ett vanligt förekommande fenomen under senare och särskilt sett till den stad där flest flyttar äger rum: Stockholm.

Det är alltså inte ovanligt att en familj står inför att flytta in och väl på plats i den nya bostaden så får man sätta igång med att städa eller ringa in en städfirma akut; en sorglig situation som verkligen inte behöver förekomma. Detta om den som flyttat redan på ett tidigt stadium kontaktat samma flyttfirma och anlitat den för sin flyttstädning; priset hade då blivit billigare (akut städning är alltid, av förklarliga skäl, dyrare) och framförallt så hade familjen kunnat besparats en hel del bekymmer. Något som också är anledningen till att en flyttstädning ska ske – man underlättar för varandra; både som in- och utflyttande. Dessutom så kan man använda sitt rot-avdrag för en flyttstädning också, en detalj som ytterligare talar för att man ska anlita en professionell städfirma snarare än att göra det på egen hand.

Det här ingår i en flyttstädning i Stockholm

Med detta sagt så tänkte vi gå igenom lite om vad som omfattas och vad som måste genomföras vid en flyttstädning. För enkelhetens skull så radar vi upp alla punkter och vi säger att det är du som ska flytta inom Stockholm. Kort sagt: det här måste du städa.

  • Badrummet. Här ska du rengöra golvbrunnar och avlopp, du ska se till att kakel och klinkers är skinande, du måste torka av speglar, dusch/badkar ska vara rena och naturligtvis ska alla skåp och hyllor rensas och rengöras. Handfat – skinande!
  • Köket. Samma gäller här. Frosta av frysen, rengör den och kylen rejält. spisen ska vara ordentligt rengjord och det här gäller såväl på in- som utsida. Även bakom – du måste dra fram spisen och rengöra där. Golv, hyllor, skåp och andra ytor ska vara rena.
  • Lister ska torkas av.
  • Vägguttag ska rengöras.
  • Alla golv ska dammsugas och torkas.
  • Fönstren ska putsas och detta gäller samtliga sidor – de flesta har fyra; något som innebär att du måste öppna och göra rent insidorna också.
24 Sep 2017

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.