Byggföretag och byggstädning

Många ser ett renoveringsprojekt eller en tillbyggnad enbart som en egen, fristående del. Man kanske vill renovera i sitt badrum i Stockholm och anlitar ett byggföretag som kan erbjuda alla delar i ett och samma paket - man har en snickare, en rörmokare, en elektriker, en plattsättare och en installatör bland sina anställda och kan därför ge totalentreperenad till dig som kund. Ett bra val som dessutom ofta inkluderar initial planering och besiktning. Många tänker dock inte på att man även måste vidta åtgärder innan - och efter att en renovering genomförts.

Hur ska man kunna renovera i ditt badrum i Stockholm om allt annat material är kvar - och hur ska du tänka gällande detta? Det handlar om att även inkludera rivning i entreprenaden eller om att låta en extern rivningsfirma sköta den biten. Vi kan säga en sak och det är att du knappast kommer att klara den på egen hand. Åtminstone inte om det handlar om en rivning i en lägenhet. I en villa finns det andra möjligheter för rivning - där kan du hyra container och utrustning på egen hand. Även om det är tungt och kämpigt så går det.

I en lägenhet i centrala Stockholm så krävs dock professionell hjälp för att frakta ut - och undan - allt bråte. Om du inte tänkt på den viktiga biten så kommer kostnaderna blir högre och själva arbetet kommer att ta längre tid. Som sagt: hur ska det byggföretag du anlitat kunna bygga om det inte är rivet innan?

Efter rivning och renovering - byggstädning

Det andra man ska tänka på gäller städningen. Vid en renovering så kommer bostaden att förvandlas till en byggarbetsplats. Folk kommer att gå in med skorna, de kommer att bära tunga grejer, de kommer att borra, slipa och hamra och allt detta kommer att skita ner i ditt hem.

En talande sak är att din egna städutrustning inte kommer att göra jobbet. Risken finns att exempelvis din vanliga dammsugare skadas av det fina dammet från en slipning och att den inte kommer att nå överallt. Det gör att du i flera månader efteråt kommer att hitta slipdamm på de mest udda platser i ditt eget hus. En enkel åtgärd för att motverka detta är att anlita ett företag inom byggstädning. Ett städföretag som specialiserat sig på detta område har speciella maskiner och verktyg för att kunna städa allt som en renovering för med sig.

Din bostad blir vacker av jobbet från en byggfirma och den blir ren som en följd av städfirmans kompetens. Rivning, arbete och städning efteråt - tre detaljer som hör ihop. Väljer du bara punkten i mitten så kommer du att bli missnöjd och tvingas betala mer pengar än du från början räknat med.

15 Dec 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.