Bättre flyttstädning med professionell hjälp

Varför, varför och åter varför? Den frågan kan dyka upp vid många tillfällen i sambnad med att man flyttar. Varför måste jag ha så många saker som ska packas? Varför måste jag ha så tunga möbler? Varför är trappan så smal? Varför är bilen så liten? Den stora frågan dock kommer i slutet av flytten då man ska återvända till den gamla bostaden enbart i syfte att städa ur den.

Att genomföra en flyttstädning är obligatorisk – men det är trots det många som tar den delen med en klackspark och fuskar sig igenom den. Det är naturligtvis förkastligt sett till att det alltid är någon som får betala priset för detta fusk.

Primärt så är det den som köpt din gamla bostad. Om du sålt en lägenhet i Örebro och fuskat med din flyttstädning så kommer detta att drabba den person som köpt lägenheten i fråga; detta då denne inte kan flytta in utan måste börja med att städa. Sekundärt så kan det även komma att drabba dig. Som sagt: en flyttstädning ska alltid ske och om så inte är fallet så kan man också ställa ekonomiska krav på den som sålt bostaden. Dessa ska dels täcka kostnaden för en städfirma och dels också fungera som en liten näsbränna. En näsbränna som man gott kan ha som säljare också.

Vårt råd är att man istället lägger en mindre summa på att själv anlita professionell hjälp. Dels så är det billigare att på egen hand anlita en städfirma i Örebro – förutsatt att man är ute i god tid - och dels så minimeras risken för att hamna i en konflikt med köparen.

Numera kan du använda Rut-avdraget för hela flytten

Tidigare var det bara möjligt att använda rut-avdraget för den specifika städningen – endast den räknades in i de hushållsnära tjänster som ger möjlighet att använda skatterabatten i fråga. Numera så kan man alltså även använda Rut för att anlita en flyttfirma.

Det ger naturligtvis fler möjligheter att få en friktionsfri flytt. Att kunna anlita en städfirma – det finns de som erbjuder både flytt och städning – i Örebro för att ta ett helhetsgrepp om flytten är idag både billigt och extremt skönt sett till att man kan luta sig tillbaka och fokusera på det viktigaste: att börja installera sig i den nya bostaden. Här kan du läsa mer om flyttstädning i Örebro.

17 Oct 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.