Bästa sättet att städa är att göra lite hela tiden

Det bästa sättet att städa är att städa lite hela tiden. På det sättet blir det inte så mycket att städa när det väl är dags att städa hela sin bostad. Det är alltid lättare sagt än gjort. Ofta glömmer man bort att städa undan efter sig, eller att gå med en fuktig trasa varje gång som man ser en fläck på tapeten, eller på möblerna.

Det kräver ett särskilt sinnelag, eller attityd för att komma ihåg att städa undan hela tiden. Om man börjar efter att man har fått det riktigt städat och rent hemma, är det lättare att fortsätta bibehålla status quo. Så se till att städa riktigt ordentligt, säg minst en gång i kvartalet. Då kan du börja om efter en riktigt storstädning och då är det lättare för dig att fortsätta hålla det undanplockat och rent. Om det ändå är svårt kan du göra detta varje dag:

I köket:

1. Plocka undan allt som du en gång har tagit fram när du tog fram frukost, lunch eller middag

2. Plocka all smutsig disk i diskmaskin så snart du ser någon smutsig disk på matbordet

I badrummet:

1. Plocka undan alla saker som ligger framme

2. Släng gamla toalettrullar

3. Släng hårstrån som du ser på golvet

I alla andra rum:

Så snart du ser något på golvet plockar du upp det, eller slänger det

Skaffa en självgående dammsugare

När du storstädar, passa på att putsa dina fönster. Då behöver du inte göra det till nästa gång du storstädar, till exempel till midsommar, jul och påsk. Oftare än så behöver du inte det. Tycker du det är jobbigt att rengöra alla fönster; anlita ett företag som gärna kommer ut och tvättar dem åt dig. 

Så hittar du ett företag som putsar dina fönster

Antalet företag som utför tjänster som tillåter avdrag på skatten, har exploderat den senaste tiden. Mer än 33.500 företag anlitades i maj under förra året, enligt Aftonbladet. Det visar på att det verkligen har blivit både populärt att starta företag som arbetar med RUT-tjänster och att allt fler anlitar dessa företag. Framför allt är det inom hemstädning som dessa RUT-tjänstföretag ahr vuxit och ökat i antal. Vi ser att altl fler inte hinner med både arbete och städning av det egna hemmet. Så att anlita ett företag är varken skamfyllt eller något man gör för att man är lat, utan därför att det stressade liv vi lever med både arbete och familjebildning inte ger utrymme för städning hemma. Läs mer om ett företag som utför fönstertvätt i Sollentuna på: http://www.fönsterputssollentuna.nu.

7 Apr 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.