Att anlita någon för städning i Nacka.

Varför anlitar man någon för städning i Nacka och hur arbetar en städfirma? Vad ska man tänka på och vem står för vad? Och hur går det till när man ska hitta en städfirma och hur anlitar man dem?

Om man känner att man inte har tillräckligt med tid eller av någon anledning inte kan hålla efter sitt hem på grund av sjukdom eller handikapp, så finns det städfirmor som man kan använda. Och med dagens rot- och rut-avdrag så går det dessutom att få sitt hem städat för en förhållandevis låg summa. När man bestämt sig för att anlita en städfirma så kan man också fråga släkt, vänner eller grannar om de har någon att rekommendera eller så gör man en sökning på internet för att hitta någon i närområdet. Många företag har hemsidor där de beskriver vad de gör och kanske till och med hur mycket de tar i timmen. När man väl bestämt sig så är det klokt att ta in offerter från kanske tre olika städfirmor och att också bjuda hem dem för en genomgång av hemmet så offerten blir så korrekt som möjligt.

Hur arbetar en städfirma?

Man brukar inleda med ett besök av städfirman där man går igenom vad som ska utföras och vilken frekvens man vill ha på städningen. Kanske vill man ha endast avtorkning av ytor samt golv en gång i månaden på en fredag, eller så vill man ha städning i Nacka tätare eller med längre mellanrum. Vad man vill ha städat och hur ofta är helt upp till kunden, medan dag och tid måste passa in i städfirmans befintliga schema. Många städfirmor vill gärna använda kundens dammsugare, hink och svabb för att slippa släpa på den tyngden, medan städfirman helst använder sina egna medel och trasor för att vara säker på bästa resultat. Man ska också komma överens om vad nyckeln finns, om kunden inte är hemma vid besöken.

Vad ska man tänka på.

När man anlitar en städfirma så ska man tänka på att dels vara så tydlig som möjligt med vad man vill få ut av städningen och att dels skapa de bästa förhållandena när städningen sker. Röj undan allt som står i vägen innan städningen så städarna kan komma åt snabbt och lätt och håll de ytor som ska städas så tomma som möjligt så går städningen snabbare och räkningen blir lägre.

10 Mar 2020

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.