Är du intresserad av hemstädning?

Det finns både ekonomiska och sociala skäl till varför fler och fler familjer i Sverige väljer att använda sig av professionell hemstädning. De sociala skälen handlar ofta om tid; eller om brist på sådan snarare. Många har problem med att få ihop sina livspussel och i synnerhet så gäller detta barnfamiljer.

Stressad vardag

Två vuxna med heltidsanställningar som ska hämta och lämna på dagis, som ska hinna handla, laga mat och exempelvis även hinna med att träffa vänner samt sköta sin egen hälsa genom träning och motion ser inte att tiden för att hålla rent hemma finns där i den utsträckning man skulle önska. Där blir en anlitad städfirma för hemstädning nödvändigt och familjen i fråga kan genom denna hjälp köpa sig viktiga timmar att lägga på annat samt att ta bort en del av den stress som finns. Stressen i fråga ligger ofta i vetskapen om att man inte hunnit städa; man får lättare ångest av bara tanken, man känner sig misslyckad och som lite av en dålig förälder.

Den andra frågan – den ekonomiska – gäller det faktum att professionell hemstädning blivit billigare då tjänsten i fråga är Rut-berättigad. Förenklat så kan en småbarnsfamilj i Uppsala anlita ett företag för sin hemstädning och – redan på fakturan – få ett belopp där hälften av arbetskostnaden är dragen och finansierad genom en statlig rabatt. Man har ett tak – per person på 25000 kronor per år. Är den här familjen i Uppsala två vuxna så kan man således få ett tak på 50.000 kronor att röra sig under. Två stycken klara skäl till varför hemstädning blivit väldigt populärt.

Tänk på detta innan du väljer företag

Det finns dock vissa saker att tänka på innan man väljer företag som partner att sköta sin hemstädning. I och med att det handlar om att ge nycklarna till sitt eget hem så är exempelvis trygghet och säkerhet två stycken nyckelord att sträva efter. Tyvärr har inte alla företag – speciellt i en så pass stor och konkurrensutsatt som Uppsala – samma tänk och rutiner gällande dessa frågor. För att förenkla lite för dig tänkte vi skriva ner några punkter som kan leda dig till en trygg och pålitlig städfirma.

  • Samma städare En viktig del i att känna trygghet är att lära känna personen som städar. Detta förutsätter att samma städare kommer vid varje städtillfälle. Kolla hur städfirmans personalomsättning ser ut och se över hur man löser eventuella sjukdagar.
  • Hur lång bindningstid Se över vad som gäller vid uppsägning av avtalet - om du är missnöjd, om du inte behöver hemstädning under en period eller om din livssituation i övrigt förändras. Många städföretag erbjuder billiga priser – men där man binder upp sig i långa avtal som är svåra att säga upp.
  • Priset Priset är naturligtvis viktigt, men vår erfarenhet är att man ofta får vad man betalar för. En alltför billig hemstädning håller ofta sämre kvalitet än vad man som kund önskar. Går man upp några hack – ta in flera offerter och jämför – så får man ofta en bättre tjänst på köpet. Rut gör att det blir ganska billigt oavsett. Läs mer om hemstädning i Uppsala: hemstädninguppsala.se.
15 Mar 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.