Anlita effektiv städhjälp

När man anlitar ett städföretag för man hjälp med allt mellan himmel och jord. Det är helt upp till dig som kund vad du behöver hjälp med. Kanske behöver du hjälp med en punkt insats eller kanske en återkommande abonnemangsstädning. Det är endast fantasin som sätter gränsen.

Kanske finns inte tiden i ett pressat vardagsschema för en bra städning. 

Seriös bransch

Städbranschen har med all rätt fått ett bra rykte på senare år. Borta är de tidigare problemen med svartarbete, dåliga avtal och löner. Nu är det en välmående bransch som är hårt reglerad med korrekta försäkringar och välutbildad personal. Det finns noggranna rutiner för koder och nycklar och checklistor för en perfekt städning. 

Man är garanterad att städningen kommer blir via garantier och så klart finns helförsäkring om olyckan skulle vara framme. Städbolagen i Sverige omsätter årligen många miljarder kronor.

Så vad väntar du på? Anlita städhjälp!

RUT-avdrag populärt

I och med att staten sjösatte det omåttligt populära RUT-avdraget för skattelättnader för hushållsnära tjänster har det blivit vanligt för vanliga svenskar att få hjälp med tjänster i hemmet. I RUT ingår tjänster som till exempel städning, tvätt och fönsterputsning. Avdraget innebär att man kan få upp till 50 % avdrag på arbetskostnaden. Taket för vad man kan få tillbaka är 25 000 kronor per person och år för personer mellan 18-65. För seniorer över 65 år är summan 50 000 kronor person och år. Det vanligaste numera är att summan efter avdraget blir synlig direkt på fakturan och all admin med skatteverkat sköts helt av firman. 

Hur går det till?

Det bästa sättet är att söka på internet eller välja någon aktör som du blivit tipsad om av någon du litar på. Ett tips är att ta in offerter från flera bolag och jämför. Är du osäker kan du söka efter kundbetyg och recensioner på nätet. Var noga med att så noga som möjligt specificera vad som ska städas och hur ofta. Självklart måste städfirman få veta hur stort ditt boende är för att kunna planera och få en korrekt offertförslag. 

Sedan bokas ett hembesök in där städfirman går igenom vad som ska göras. Många företag erbjuder så kallad abonnemangsstädning som innebär återkommande städning. Då blir det såklart ett mer förmånligt pris. Det är du som kund som bestämmer när städningen ska ske och om det ska ske när du är hemma eller ej. Du får garantier att städningen ska ske som avtalat, annars åtgärdas detta omgående utan kostnad.

21 Sep 2019

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.