Adventsstädning på gång?

Det börjar lacka mot jul och advent. Innan vi vet ordet av, har hela julen varit och farit. När något sådant händer, inser man att det är dags att lugna ner sig. Ta vara på dagarna och inte stressa bort allt det som faktiskt är trevligt när det är jul. Vad är jul för dig? Är det en julgran, julmat, julbak och en helg för familjen? Eller innebär den där julen städning, fönstertvätt, handla i ett stort varuhus och jaga julklappar? Handla mat som om vi skulle stå inför ett krig och behöver hamstra? Och när julafton väl infinner sig, är alla så stressade att man knappt orkar göra annat än stressa sig igenom julafton, halvt titta på Kalle Anka, sedan slita upp inslagna paket och sedan vada genom ett hav av julklappspapper. Dagen efter känner man sig spyfördig och tom inombords? Då är det dasg att göra något åt saken.

Så här kan du förbereda julen

Om julafton ska bli så där mysig som vi alla önskar den, är det viktigt med planering. Det är därför vi ska börja redan nu, när det är en hel månad kvar innan julafton. Här har vi satt upp några av de viktigaste sakerna som man kan göra för att slippa en stressig julafton. För handen på hjärtat; det vi önskar oss är en jul där alla hinner njuta. Alla kan äta gott, alla kan få vila och bara umgås med varandra. Så släpp alla traditioner och måsten. Och vill man ändå upprätthålla några traditioner, så är det bäst att börja förbereda sig redan nu.

  1. Börja städa redan till första advent. Tvätta fönster och julstäda kan man faktiskt redan till första advent. Då kan du ta fram alla julgardiner, alla jultomtar och julpynt redan nu. När du väl har städat i varje hörn och vrå, är det sedan bara att hålla efter och dammsuga varje lördag fram till julen. Då behöver du inte städa så där våldsamt mycket.
  2. Köp en julklapp om dagen. För att inte stressa fram alla julklappar, är det bra att köpa en julklapp om dagen. Det är också viktigt att inte konsumera för mycket, utan att verkligen tänka till när det handlar om julklappar. Tänk på en julklapp med kvalitet. Inte bara en vara i plast. Tänk på miljön och ta hänsyn till klimatet.
  3. Baka någon god kaka varje lördag fram till julafton. Är det någon kaka som ni gillar extra mycket till julafton kan man baka en sådan, flera veckor innan jul och frysa in, sedan är det bra att tina den i mikron.
  4. Gör inte ditt egna godis – köp en Aladdinask. Man måste inte göra allt själv. Det går alldeles utmärkt att köpa, som till exempel det godis som man vill ha till julen. En sak som kan minska stressen är att ta ett steg tillbaka. Tänka att man inte måste alla de där måsten och att man kan köpa det man vill ha. Godis är en sådan sak.
  5. Hugg en gran i skogen och ha den på balkongen. Man kan faktiskt hugga sin gran redan nu, och förvara den på balkongen. Tar man in den redan nu, hinner den barra när det är julafton. Det går alldeles utmärkt att förvara den på balkongen, och sedan ta in den någon dag innan julafton och klä den då.

Vill du anlita en hemstädning, och få en städning i veckan fram till jul? Här kan du läsa mer om hur du anlitar hemstädning i Täby: http://www.hemstädningtäby.com.

30 Nov 2018

Välkommen

Här kan du läsa om hur du ska göra för att strukurera upp arbetet och spara tid.